Matolcsy tízmilliárdból fejleszti a közgondolkodást

2014. február 14. 11:48

Pallasz Athéné Közgondolkodási Programot indít a Magyar Nemzeti Bank, melynek keretében öt évig évente kétmilliárd forintot fordítanak a közgazdaságtani oktatásra és a pénzügyi műveltség kiszélesítésére.

2014. február 14. 11:48

A közgazdasági oktatást és a tudományos műhelyek munkáját támogatná a Pallasz Athéné Közgondolkodási Program, amelyre 2019-ig évi kétmilliárd forintot szán a Magyar Nemzeti Bank. A program célja a pénzügyi ismeretek szélesítése és a közgondolkodás fejlesztése, hogy „Magyarország a következő évtizedekben felkerüljön a modern közgazdasági gondolkodás térképére”.

Egyetemisták, szakkollégiumok, de PhD-hallgatók és kutatók számára is elérhetők lesznek majd a program egyes elemei. Létrejön egy ösztöndíjrendszer, valamint az MNB pénzügyi ismeretterjesztő programokat is indít országos rendezvényekkel, versenyekkel – írja az Index.

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2014. február 14. 14:31
A médiában /valamennyiben/általában elhallgatják az igazságot.Mégpedig felsőbb szempontok miatt. Az lenne jó,ha egy csatorna elmondaná "Ami a hírekből kimaradt"No persze ez csak álmodozás. A médiában soha nem kap átfogó,összefüggő képet a valóságról a jámbor hallgató-néző-olvasó. Mert jobban szeretik az ellenségeskedést szítani,a közgondolkozást terelni,mint az árkokat betemetni.
kvantumfilozófus
2014. február 14. 13:07
Első lecke: a devizahitel veszélyes. Már sok évvel ezelőtt kellett volna oktatni, akkor most nem ez lenne az ábra.
Warwolf
2014. február 14. 12:39
Mikor Németországban cserediák programban vettünk részt volt külön gazdasági óra. Nálunk is be kellene vezetni.
Antigoné
2014. február 14. 12:17
Kíváncsi vagyok, mit lehet ezen diszlájkolni. Mintha minden iskolás pénzügyi zseni lenne. (Persze, ha csak a pályázati pénzek elkötésének adminisztrálása lesz az erdmény, nagyon mérges leszek.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!