Ki akarják nyomtatni a Wikipédiát

2014. február 20. 14:46

Ezer kötetben, kötetenként 1200 oldallal nyomtatnák ki a Wikipédia szócikkeit áprilisra, ha összegyűlik rá elég pénz. A cél nem az, hogy a családok könyvespolcain legyen ott a netes lexikon.

2014. február 20. 14:46

A hvg.hu szerint az angol Wikipédia négymillió szócikkét tervezi kinyomtatni 1 193 014 oldalban a projektjéhez közösségi tőkegyűjtést indító PediaPress.

A Wikipédia kinyomtatásának célja nem az, hogy otthonok teljenek meg a Wikipédia-kötetekkel. Az ötletgazdák az augusztusi Wikimania konferencián szeretnék kiállítani a könyveket, tisztelegve az összehozott tudás, illetve annak nagyjából 20 millió önkéntes szerkesztője előtt.

A projektre az Indiegogo oldalán április 11-ig gyűjtik a pénzt. A cél első körben 50 ezer dollár, ebből az összegből kinyomtatják az ezer kötetet, készíttetnek egy tárolásukhoz elegendő könyvespolcot és megszervezik a kiállítást. Ha több pénz jön össze, akkor színesek lesznek a könyvek, és esetleg minden földrészre elviszik a kiállítást – írja a hvg.hu

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szörftábor
2014. február 25. 19:13
Értelmetlen pénzkidobás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!