Kelet-európai szövetséget hozna létre az EU-n belül a 4K!

2014. február 05. 16:20

A 4K! szerint a kuruc oldal ellenségnek tekinti az EU-t, a labanc oldal pedig feltétel nélkül imádja. A 4K! egy EU-n belüli kelet-európai szövetségben és a tőkebefektetőkkel szembeni közös minimumfeltételekben látja a megoldást.

2014. február 05. 16:20

A 4K! szerint mind az EU-ellenesség, mind az EU-imádat zsákutca. A párt egy EU-n belüli kelet-európai szövetséget hozna létre, melyben közös minimumfeltételeket határoznának meg a külföldi tőkebefektetésekkel szemben. Ennek eredményeképpen a régióba betelepülő multik ugyanazokkal a feltételekkel szembesülnének Lengyelországtól Bulgáriáig, és nem lenne lehetőségük kijátszani egymással szemben ezeket az országokat.

Szerintük a régió országainak szakítania kell azzal a hibásnak bizonyult stratégiával, hogy egymás ellen versenyeznek a nyugati államok és cégek kegyeiért, mivel ez a versengés véleményük szerint nem szolgálta jól ezeknek az országoknak az érdekeit. A 4K! szerint „Magyarország az élére kell, hogy álljon az EU-n belüli kelet-európai szövetség létrehozásának”.

A 4K! szerint az EU gazdasági rendszere igazságtalan, ezért támogatják az egységes európai minimálbér bevezetését, a társasági adóalap európai szintű egységes számítását, az offshore-ozás közös európai tiltását, és a spekulációs célú tőkeáramlás egységes európai megadóztatását.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!