Jobbik: Gaudi-Nagy egyeztetés nélkül akciózott

2014. február 13. 20:25

Gaudi-Nagy Tamás nem egyeztette uniós zászlós akciósorozatát a frakcióvezetéssel – közölte a Jobbik. Hozzátették: bár egyetértenek azzal, hogy az uniós zászlót véglegesen eltávolítsák az Országgyűlésből, de „de félő, hogy nem ez volt a legalkalmasabb módja az ügy előbbre vitelének”.

2014. február 13. 20:25

Közleményükben úgy fogalmaznak: a Jobbik egyetért azzal a törekvéssel, hogy a nemzeti szuverenitást megtestesítő Országgyűlés épületén nincs helye az Európai Unió zászlajának. Az erre vonatkozó törvény ezen intézmény esetében nem is teszi kötelezővé az EU lobogójának használatát, sőt kifejezetten kivételt fogalmaz meg. Így az uniós zászló kizárólag a házvezetés döntése miatt van az ülésteremben és az Országgyűlés irodaházának homlokzatán, ahonnan egy sajtótájékoztató keretében korábban Murányi Levente és Novák Előd szimbolikus tiltakozásul egyszer már eltávolította azt – emlékeztet a Jobbik. Hozzátették: ezen véleményüket korábban Vona Gábor elnökként levélben is jelezte Kövér László házelnöknek, kérve, hogy intézkedjen az uniós zászló eltávolításáról.

Gaudi-Nagy Tamás csütörtökön kétszer is eltávolította a parlamenti ülésteremben található európai uniós zászlót. Előbb délelőtt vette magához az egyik európai uniós zászlót, majd csatlakozott hozzá a korábban szintén jobbikos, jelenleg független Lenhardt Balázs, aki az ülésteremben lévő másik EU-zászlót távolította el. Ezután a Kossuth tér felőli folyosóra vitték, majd kidobták az ablakon a zászlókat.

Gaudi-Nagy Tamás délután, a napirend utáni felszólalása után ismét eltávolította a parlamenti ülésteremben található európai uniós zászlót. A jobbikos politikus utolsó parlamenti felszólalásának végén tűrhetetlennek nevezte, hogy az EU-zászlót – amely szerinte a gyarmatosítás szimbóluma – visszahozták az ülésterembe. Ezért ismét eltávolította, majd kiment vele a folyosóra és levitte a félemeletre, a WC-be

Napirend utáni felszólalása után Gaudi-Nagy Tamást az ülést vezető Latorcai János kizárta az ülés további részéből. A délelőtti eseményeket követően Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke azt közölte az MTI-vel, hogy lesz következménye a tettüknek, de részleteket nem mondott. 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonszól
2014. február 14. 08:19
Nagyon helyes!A Szovjetunió zászlóját sem kellett kitenni.Egyébként ki az a cselédlelkű barom aki ezt a kék rémálmot minden áron kitűzeti?
3M..
2014. február 14. 05:39
Miután Gaudi a saját véleményét fejezte ki az EU kolhozról, emelett nagyra értékelve munkáját, kamerák előtt enyhe fejrázással, háttérben vállveregetve elismerjük egyéni akcióját. Legalább 2-3 millió ember véleményét fejezte ki, egyemberként. Köszönjük hogy nyilvánosan képviselte érzéseinket. Szebb Jövőt!
kvantumfilozófus
2014. február 13. 23:59
"ismét eltávolította, majd kiment vele a folyosóra és levitte a félemeletre, a WC-be" Bizonyára a dolgát végezte. És utána úgy lehugyozva tették vissza?
kvantumfilozófus
2014. február 13. 23:50
"Gaudi-Nagy Tamás délután, a napirend utáni felszólalása után ismét eltávolította a parlamenti ülésteremben található európai uniós zászlót." Remélem le is hugyozta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!