Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Brüsszeli szakértők már vizsgálják a Paksról szóló megállapodást

2014. február 06. 21:01

A korábbi közlésekkel összhangban nekiláttak az Európai Bizottság szakértői, hogy megvizsgálják, közbeszerzési szempontból összhangban van-e a paksi atomerőmű bővítéséről kötött megállapodás az uniós szabályokkal – közölte csütörtökön az MTI-vel Chantal Hughes, az Európai Bizottság egységes piacért és szolgáltatásokért felelős tagjának szóvivője.

2014. február 06. 21:01

Az MTI érdeklődésére Michel Barnier szóvivője tudatta: három héttel ezelőtti nyilatkozatához képest jelenleg mindössze annyi változott, hogy a szakértők megkezdték a nukleáris energia békés célú felhasználása terén való együttműködésről kötött megállapodás közbeszerzési vonatkozásainak vizsgálatát, viszont miután az elemzés még tart, arról változatlanul nem tud nyilatkozni, hogy összhangban van-e a szerződés az uniós szabályokkal. Hozzátette ugyanakkor, hogy amint a vizsgálat lezárul, közölni fogják annak eredményét.

A szóvivő megismételte, hogy a bizottság nagy jelentőséget tulajdonít az uniós közbeszerzési előírások megfelelő alkalmazásának, mert ez szolgálja leginkább minden érintett fél és a gazdaság érdekeit.

Januárban Sabine Berger, Günther Oettinger energiaügyi biztos szóvivője közölte, hogy az Európai Bizottság sosem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e tendert kiírni a paksi atomerőmű kapacitásának bővítésére, de szakértők megvizsgálják majd a magyar-orosz megállapodás közbeszerzési vonatkozásait.

Berger akkor azt is tudatta, hogy Magyarország eleget tett kötelezettségének, és időben eljuttatta Brüsszelbe az atomenergia békés felhasználása terén kötendő magyar-orosz együttműködési megállapodás tervezetét.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. február 07. 11:18
Brüsszelben már aktívak az MSZP-sek.
wartog
2014. február 07. 10:47
Nem!Nem Brüsszel!Brüsszel egy város, és semmit nem vizsgál csak tesped a seggén.Emberek akik vizsgálódnak.Szeretnénk hallani a neveket, hogy eldönthessük melyik érdekkörhöz tartoznak a vizsgálódók.
atila68
2014. február 07. 09:41
Hogy a rendszerváltás utáni baloldal legmarkánsabb (és azóta is egyetlen) politikusát idézzem; "Na és?"
krisztoforo48
2014. február 07. 08:31
2013.nov.26.-án megkapták az anyagot,pontosan 30 napig mondhattak volna véleményt,mostmár kuss van az EU-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!