Balog: A romákat meg kell tanítani akarni

2014. február 21. 16:21

A miniszter szerint a romák olyan magyar állampolgárok, akiknek segítségre van szükségük. Balog Zoltán egy közösségi ház átadásán azt mondta: a kormány partnerséget ajánl a cigányságnak.

2014. február 21. 16:21

Partnerséget ajánl a kormány a cigányságnak – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere pénteken Miskolc lyukóvölgyi városrészében, ahol közösségi házat adott át. Balog Zoltán kifejtette: a kormány azon az állásponton van, hogy a romák olyan magyar állampolgárok, akiknek segítségre van szükségük, és ezért „elvárhatjuk azt, hogy éljenek is ezzel a lehetőséggel”. A Lyukóvölgyi Közösségi Ház épp azért van, hogy ezt megtanítsák az itt élőknek, „az akarást is meg kell tanítani” – hangsúlyozta a miniszter. Ha valaki meghallja Lyukóvölgy nevét, nyomorúság, emberi szenvedés, bűnözés jut az eszébe. Vannak, akik lemondanak ezekről a területekről, de „ez nem az a kormány, nem az a városvezetés” – fogalmazott Balog Zoltán.

Kitért arra, hogy a magyarországi cigányság kérdésében súlyos félreértések vannak: az egyik ilyen az, amikor valakik azt állítják, hogy a cigányság valamennyi tagja bűnöző, kizárólag a rendvédelmi szerveknek van feladatuk ezen a téren. Egy másik téves elképzelés, amikor azt mondják, a cigányok kizárólag áldozatok, kötelességünk rajtuk segíteni – tette hozzá. 

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a közbiztonság mellett a felzárkóztatás is kiemelten fontos. Közölte, a Lyukóvölgyi Közösségi Házat 42 millió forintból újították fel és bővítették is. Ebből 35 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2014. február 22. 20:29
Gyerekek! A cigany 'integracio' ertsd: etno-business-mutyi, kommunista hatalomatmentes, rasszkartyazas politikai pontszerzesert, megveheto megtevesztheto szavazok sokasaga --- a veget jarja, itt a vege, fuss. Mindenki ehezni fog hamarosan. Semmi ertelme agyaskodni a roma integraciorol, ilyen nem letezik, mar most integracios arany folott vannak a roma gyerekek sok iskolaban. Penz nincs, ez egy csod program, egyszeruen ennyi. Csok: Anyu
realista
2014. február 22. 13:16
Nem az akarásukkal van a baj, hanem azzal, hogy mit akarnak, illetve azzal, hogy mit nem akarnak.
nyugalmazott tanár
2014. február 22. 07:46
Miért nem szólal meg a magyar kormány, amikor az EU biztos Reding a cigányság totális és válogatás nélküli kirekesztése mellett kardoskodik? Ennél a Reding félénél rasszistább nézet eddig még nem kapott lábra az EU-ban.
thymian
2014. február 22. 00:21
"a felzárkóztatás is kiemelten fontos" Még mindig fordítva ülnek a lovon. Nem a felzárkóztatás fontos, hanem a FELZÁRKÓZÁS! Aki nem akar felzárkózni, attól minden lehetséges kedvezményt meg kell vonni, a gyerekeket pedig kiemelni abból a környezetből, hogy ne termeljék újra a nyomoroncokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!