Új földosztást követel az LMP

2014. január 27. 17:06

Február közepén jelenik meg az LMP választási programja, amely többek között új földosztást is tartalmaz – mondta Schiffer András társelnök hétfői jelöltbemutató sajtótájékoztatóján, Székesfehérváron.

2014. január 27. 17:06
Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy az elmúlt három évben a Fidesz szembe ment korábbi ígéreteivel, mert „a családi és ökológiai gazdaságok helyett a fideszes földrablást segítette”. Ennek különös kárvallottjai a Fejér megyei gazdák és a kishantosi ökológiai mezőgazdasági központ – tette hozzá. Bejelentette: kellő választói felhatalmazás esetén új földosztást hajtanak végre és 1200 hektáros abszolút birtokmaximumot vezetnek be ötéves átmeneti idővel. „Utána meg fogjuk törni a nagybirtok uralmát Magyarországon” – fogalmazott.
 
Schiffer András hangsúlyozta, hogy 25 évvel ezelőtt „a zöldbárók és a szegfűs oligarchák által kialakított birtokrendszer” jött létre, amelyből most részt hasított a Fidesz. Jelezte azt is, hogy kellő támogatottság esetén minden földpályázatot felülvizsgálnak az elmúlt 15 évből, mert „nem kérünk sem Benedek Fülöpből, sem Mészáros Lőrincből”. Terveik között említette az ökológiai mezőgazdaság elterjesztését, a helyi termelők piachoz juttatását. Meg kívánják erősíteni a szövetkezeteket és valódi plázastop bevezetésével megélhetést szeretnének biztosítani a kistermelőknek – mondta.
 
A párt Fejér megye 1-es számú választókörzetében Bialkó László Gergelyt indítja. A tősgyökeres székesfehérvári újságíró országos napilapok munkatársaként dolgozik. A 2-es választókörzetben Kalmár András a párt jelöltje, aki pedagógus végzettségű, jelenleg azonban egy kőszárhegyi, komposztálási technológiákkal foglalkozó cég projektmenedzsere. Az LMP jelöltje a 3-as választókörzetben Varga György, aki az 1980-as évek eleje óta vállalkozó és több cikluson keresztül volt Felcsút független polgármestere. A megye 4-es választókörzetében Illéssy István szociológus indul, aki a rendszerváltó parlamentben az MDF-frakció tagja volt, majd később rövid ideig politizált az MDNP-ben is. Fejér megye 5-ös körzetében a megyei elnököt indítja a párt. Szatmári Ildikó könyvelőként és rendezvényszervezőként dolgozott korábban.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. január 28. 01:38
Hoppá! Kisgazdásodunk? Aztán csak óvatosan... :)
Wagner Hopkins
2014. január 28. 01:29
Megfigyelhető, hogy ezek a mű/ál-pártok mindig azzal kampányolnak, ami a lehető legeslegtávolabb áll tőlük: földosztás, ügynöklisták, szabadság, egyenlőség, testvériség és hasonlók.
lastres
2014. január 27. 23:03
Ő nem. De José Bové szeretne: http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Bov%C3%A9
lastres
2014. január 27. 22:52
Amúgy a paksi beruházás árából egész Észak-Erdélyt vissza lehetne vásárolni... (az ottani termőföld árakon számolva) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!