Tovább működhet a Pápai Hús

2014. január 16. 20:55

Folytatódhat tovább a húsipari tevékenység Pápán, miután megkötötte a csődegyezséget a Pápai Hús Kft, és a cég hitelezői.

2014. január 16. 20:55

Megszületett a csődegyezség a Pápai Hús 1913 Kft. és hitelezői között, a csütörtöki egyeztetésen a hitelezői igények 50 százalékát meghaladó kielégítéséről döntöttek, mondta el a fideszes Áldozó Tamás Pápa polgármestere. A polgármester szerint olyan megoldás született, ami lehetővé teszi a húsipari tevékenység folytatását Pápa városában. A Pápai Hús 1913 Kft. július elején kért csődvédelmet, miután hónapok óta nem tudta kifizetni beszállítóit.

A polgármester kiemelkedő eredménynek nevezte az egyezséget, emlékeztetve, hogy általában a csődeljárás alatt álló cégek ennél kedvezőtlenebb megállapodást tudnak ajánlani hitelezőik számára. Hozzátette: az önkormányzati tulajdonban lévő, jelenleg csődeljárás alatt álló gazdasági társaság csődegyezségi tárgyalásán a hitelezők több mint 80 százaléka megjelent, ami azt jelzi, hogy számukra is fontos a húsipari vállalat megmaradása.

Áldozó beszélt arról, hogy a mostani előrelépés egy decemberi kormányhatározatnak köszönhető, hiszen a cég tavaly ősszel még azt tudta ajánlani a hitelezőknek, hogy a tartozás 5 százalékát fizeti ki kezdetben, majd további 41 százalékot az ingatlanok értékesítése után. A felek a fizetési határidő meghosszabbításáról döntöttek, ez azonban technikai jellegű határidő–hosszabbítás, hiszen a Pápa–Ser csődegyezsége nagymértékben függ a Pápai Húsnál született döntéstől – magyarázta a polgármester.

A húsipari társaság menedzsmentje arra törekszik, hogy a csődegyezségről szóló dokumentumokat mielőbb átadja az illetékes Cégbíróságra, és a hitelezők a lehető leghamarabb pénzükhöz jussanak – szögezte le Áldozó Tamás.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pikkpakk
2014. január 16. 22:28
szegény kancsal"áldozó...te is csak bábú vagy ..
kuwiq
2014. január 16. 22:06
Amatőrök. Most látszik csak, mekkora szükség van a kisbőgő szakértelmére, már rég annyi lenne a pápai húsnak meg a hitelezőknek is, ha kézbe vette volna az ügyet.
sersem3
2014. január 16. 21:05
Huttinger! Hun vagy? Most cserélheted a cetlidet a pápai húsüzemesről az atomosra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!