Nyomoz a rendőrség a nagykátai szavazószállítás ügyében

2014. január 22. 09:37

A helyi választási bizottság már vasárnap megállapította, hogy a vasárnapi időközi választáson szavazókat szállítottak az Együtt-PM és az MSZP közös jelöltje érdekében. Ezután tett feljelentést a Jobbik, az ügyészség pedig elrendelte a nyomozást.

2014. január 22. 09:37

A választás rendje elleni bűntett miatt nyomozást rendelt el a Pest Megyei Főügyészség szerdán a Jobbik feljelentése alapján – közölte a megyei főügyészség szóvivője. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a feljelentés a január 19-i nagykátai időközi önkormányzati választás szavazóinak szervezett szállításával függ össze. A nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

Mint ismert: a vasárnapi választáson a Jobbik delegáltjának tűnt fel, hogy egy autó többször fordul a választás helyszínére. A helyi választási bizottság még aznap este megállapította, hogy szavazókat szállítottak szervezetten Kántor György, az Együtt-PM és az MSZP közös jelöltje érdekében. A Jobbik ezután tett büntetőfeljelentést.

A voksolást egyébként a független Gyüre Pál nyerte 124 vokssal, megelőzve a szintén független Marton Istvánt (83 szavazat) és a baloldali pártok jelöltjét, Kántor Györgyöt (72 szavazat). A jobbikos jelölt a negyedik helyen végzett, rá 61-en voksoltak.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jani0827
2014. január 23. 08:33
Igen hozni kellene egy törvényt egy olyat akit csaláson kapnak és be bizonyosodik azt a választásból ki kellene zárni a pártjával együtt!Talán annak lenne elrettentő hatása az ilyen csalások meg előzésére!!
Berecskereki
2014. január 22. 11:52
Akkor mégis igaz lenne, hogy a bajai videofelvétel oktatási célt szolgált? Arra oktatta volna az EPM, MSZP, DK tagokat, szimpatizánsokat, hogy hogyan kell a csalást lebonyolítani? Nagyon ravaszak!
paraklétosz
2014. január 22. 10:23
Mi lesz itt a választások után? Lefagy a Youtube.
gudmen
2014. január 22. 10:18
király, tök ügyi a rendörség.. csak éppen a 2/3-ad és hando tünde hagyonak és kocsisnak nem talál birot..tragikus ez az ország.. 2 hete irtam, hogy lázár hagyo apjával sielt ausztriában..valosztinüsitettem, hogy megint szönyeg alá söprés lesz..nagyon ugy tünik.. fidesz-mszp maffia jobban teljesit.. http://index.hu/belfold/2014/01/22/ugyathelyezesek_gazdatlan_perek/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!