Navracsics: Versenyképesek legyünk optimizmusban

2014. január 27. 19:16

Az egyik legstabilabb országává váltunk az Európai Uniónak három és fél év alatt. Ez csodálatra méltó - mondta el Navracsics Tibor, aki szerint a kormány azért is dolgozik, hogy az ország versenyképes legyen optimizmusban.

2014. január 27. 19:16

Európai szinten is figyelemreméltóak az elmúlt három és fél eredményei, „ezért higgyünk az országunkban”. Ezt Navracsics Tibor miniszterelnök–helyettes mondta hétfőn Várpalotán, egy lakossági fórumon. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a rezsicsökkentésről szóló rendezvényen kiemelte: a kormány azért dolgozik, hogy Magyarország versenyképes legyen a gazdaságban, az egészségügyben, az oktatásban és „legfőképpen optimizmusban”.

„Amit végrehajtunk (...), az európai szinten is csodálatra méltó: az unió egyik legutolsó országából – akár a költségvetés stabilitását, akár a gazdasági növekedés lehetőségét nézzük - az egyik legstabilabb országgá váltunk” – fogalmazott a politikus, majd kijelentette: 2010-ben az ország a tönk szélén állt, „addigra négy-öt megszorító csomagon voltunk túl a Gyurcsány– és Bajnai kormányoknak köszönhetően”. A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy ennek következményeként a magyar lakosság több mint egyharmada a szegénységi küszöb alatt élt.

„Akkor, amikor ma Magyarországon az átlag havi fizetés 700 euró, ami szinte le sem fordítható egy nyugat-európai ország kereseti viszonyaira, viszont az energiaárak és az élelmiszerárak a nyugat-európai árak közelében vannak, akkor nem lehet tovább megszorító intézkedéseket bevezetni” – indokolta a rezsicsökkentés szükségességét Navracsics Tibor. Hozzátette: Nemcsak azért, mert a lakosság nem bírná el, hanem azért is, mert a gazdaság se bírná el. Navracsics azt is elmondta: választási programjukban nem ígérték, hogy legyőzik a válságot, hiszen „nyolc év baklövéseit, nyolc év válságát lehetetlen egyik napról a másikra megoldani”

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. január 27. 21:23
Összekeveri a pangást a stabilitással.
James
2014. január 27. 19:59
Az egyik legstabilabb országává váltunk az Európai Uniónak három és fél év alatt. Ez csodálatra méltó ..... ------------------------- Úgy látszik, hogy én egy "másik" Magyarországon élek. Egyes fizikusok szerint 7, mások szerint 12 dimenzió is létezik. Nem tudom, hogy igazuk van-e, de elnézve reggelente a közszolgálati, illetve Hír tv műsorait kettő legalább van. Az egyik, ami a médiából árad, a másik pedig az amikor kimegyek az utcára és emberekkel beszélek. A kettő nem ugyanaz.
Laibach
2014. január 27. 19:50
Stabilak??? Az ország 3/4-e nyomorog. Napról napra él. Itt vidéken sajnos zombisodik a lakosság.
freehckr
2014. január 27. 19:41
„ma Magyarországon az átlag havi fizetés 700 euró, ami szinte le sem fordítható egy nyugat-európai ország kereseti viszonyaira” Az 50%-os elvonás sem fordítható le, ami a munkabéreket terheli... „az energiaárak és az élelmiszerárak a nyugat-európai árak közelében vannak” Az áfával viszont jobban teljesítünk, az rekord bazmeg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!