KLIK-ügy: felelősöket keres az MSZP és a DK

2014. január 28. 12:52

A DK Marekné Pintér Aranka KLIK elnök és Hoffman Rózsa oktatásért felelős államtitkár leváltását követeli, az MSZP szerint viszont rajtuk kívül Orbán Viktor, és az iskolarendszer államosítását megszavazó fideszes képviselők is mind felelősek.

2014. január 28. 12:52

Mindkét párt arra szólította fel a minisztériumot: hozzák nyilvánosságra a KLIK működése körül hiányosságokat feltáró jelentés teljes szövegét.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes szerint a jelentés igazolja, hogy nem az ellenzéki párt csapta be az embereket, amikor felhívták a figyelmet arra, súlyos működési zavarokkal küzd a KLIK. Véleménye szerint felesleges volt felállítani a KLIK-et, az a bajok fő okozójává vált. Kunhalmi Ágnes rámutatott: az ígéretekkel ellentétben a közoktatás államosítása után nem hatékonyabb, átláthatóbb és olcsóbb lett a rendszer, hanem rosszabb és drágább, vagyis valójában káoszt teremtettek.

Az MSZP-s politikus közölte, a KLIK lesz az egyik okozója a Fidesz áprilisi választási vereségének. Hozzátette: a választások után a szakszervezetekkel, a civil szervezetekkel közösen bontják le a KLIK.

A DK szerint Hoffmann Rózsa viseli az ügyben a politikai felelősséget, ezért le kellene mondania. Molnár Csaba levélben fordult Balog Zoltánhoz, amelyben azt kéri, hogy hozzák nyilvánosságra a jelentés szövegét és a miniszter tegye meg a szükséges büntetőfeljelentéseket, szerinte ugyanis felmerül a közokirat-hamisítás gyanúja.

Molnár Csaba azt is kijelentette: a kezdetektől lehetett tudni, hogy a KLIK egy elhibázott és felesleges intézmény, de ma már az is látszik, hogy egyetlen eredeti, a „kormány által kitalált vagy kreált céljának sem felel meg”. Szavai szerint a központ működése szakmailag elhibázott, gazdaságilag pedig „törvénytelenségek sorozatát rejti”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!