Hat budapesti helyszínen lehet közterületi ételosztás

2014. január 23. 15:43

Hat helyszínt javasol a közterületen való ételosztás engedélyezésére a városvezetés által létrehozott munkacsoport - közölte Ughy Attila (Fidesz-KDNP), a Fővárosi Közgyűlés Közterület-hasznosítási Bizottságának elnöke csütörtökön az MTI-vel.

2014. január 23. 15:43

A közlemény konkrét közterületeket nem nevezett meg. A szükséges helyszíni feltételeket – a többi között a higiéniai eszközöket, mobil illemhelyeket – a fővárosi önkormányzat biztosítja majd. A javasolt helyszínekről január 28-i ülésén dönthet a szakbizottság. Ughy Attila jelezte: a főváros a karitatív akciók érvényesülése mellett fontosnak tartja, hogy a kezelésében lévő, frekventált fővárosi közterületeken rendezett állapotok legyenek. Ennek érdekében készítenek egységes koncepciót a közterületi ételosztásokra vonatkozóan is – tette hozzá.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az előkészítésre bevonták többek között a Menhely Alapítványt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit.

A tervezetet csütörtökön bírálta Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, aki a budapesti Blaha Lujza téren tartott ételosztás közbeni sajtótájékoztatóján azt mondta: az utcai ételosztás megtiltásával a főváros vezetői azt akarják elérni, hogy a budapestiek ne lássák a szegényeket, és azt érezzék: minden rendben van.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. január 23. 22:52
A Józefvárosi Pályaudvart miért nem adják oda??? Ott nem az utcán lenne, és minden társaság tudna osztogatni!
=nessuno=
2014. január 23. 19:03
Tiltsátok be. Sokkal egyszerűbb.
nick89
2014. január 23. 18:39
"Nagy a jólét" "Dübörög a gazdaság" Szabaccságegyellőségtesvériség!
paraklétosz
2014. január 23. 17:53
"...hogy a budapestiek ne lássák a szegény..." Mszp-t, amint, csak és kizárólag kampányidőben, ételosztósat játszik .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!