A Jobbik állami otthonteremtéssel oldaná meg a kivándorlást

2014. január 13. 14:54

Az országnak nagy szüksége lenne a külföldön élő magyarok hazatérésére, ez az általuk hazautalt összegekből is látszik – mondta Z. Kárpát Dániel, hozzátéve: a Jobbik szerint államilag támogatott otthonteremtéssel lehetne a kivándorlási kedvet csökkenteni.

2014. január 13. 14:54

A Világbank adatai szerint tavaly októberig 2403 millió dollár érkezett a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai révén az itthon maradt családokhoz, ami a GDP 1,8 százaléka. A Jobbik szerint az összeg nagyságából is látszik, hogy Magyarországnak „hatalmas szüksége lenne ezeknek az embereknek a hazatérésérésére”, ezért az ellenzéki párt állami támogatású otthonteremtési program beindítását sürgeti. 

A Jobbik tervei szerint egy néhány éves államilag támogatott bérleti díj után „szinte beszerzési áron juthatnának hozzá a családok egy-egy lakáshoz” és a saját otthon elérésével csökkenne a kivándorlási kedv. Z. Kárpát Dániel kiemelte: ennek a programnak az állami költségét az itthon maradók és a hazatérők 3-6 havi hazai adófizetései, költései fedeznék. Emellett a Jobbik kizárólag hazai kis- és közepes vállalkozások kivitelezésével és beszállításával valósítaná meg a programot, ami szintén segítené a hazai gazdaság talpra állását – mondta Z. Kárpát Dániel.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. január 14. 09:26
Ha hazajönnek, akkor nem tudnak ennyi pénzt keresni. A Londonba, Ausztriába de még a Svájcban dolgozók zöme a vendéglátás-turizmus, egyéb szolgáltató szektorban helyezkedett el. Itt akkor sem lesznek alpesi hegyoldalak, ha hazajönnek:-))))) Nem kell ennyit foglalkozni azokkal, akik kinn boldogulnak, majd hazajönnek, hagyjuk már békén őket.
lantose70
2014. január 13. 16:48
Ócsa a köbön. Nyilván az indokolt tízszereséért építenék a baráti vállalkozók a lakásokat - az adófizetők, vagyis a mi pénzünkből. Miközben négyszázezer (igen, jól írtam, 400000) lakás üresen áll az országban. Rezsicsökkentés, alapjövedelem, ingyenlakás. Kádár dörzsölné a kezét: sárgállik már a vetése.
liberálzöld.
2014. január 13. 15:49
Nem értik ezt Önök, tiszetelt Honfitársaim! A kivándorlás a kormány gazdaság - és foglalkoztatás politikájának része! Olyan csodaszer, amelyet a bukott baloldal kormányai nem ismertek fel. Mindenféle befektetés nélkül nő a foglalkoztatás (merthogy beleszámoljuk a kivándorlókat a foglalkoztatási statisztikába) és egyben befektetés és költségek nélkül növeljük a GDP-t is. Tavaly pl a GDP 1,8%-ányi pénz "jött haza"! Ha ezt sikerülne megduplázni, akkor már ez a csodaszerünk is annyi GDP-t termelne, mint az egész mezőgazdaságunk. És még orvosi ellátásról és nyugdíjról sem kell gondoskodnia az államnak. Szóval kedves barátaim, a kivándorlás kikényszerítése óriási gazdasági erő és eredmény, a Nemti Ügyek Kormányának óriási sikere. Magyarország jól teljesít!
gross
2014. január 13. 15:43
Ezek az emberek nagy része Magyarországon él amúgy, csak ingázik vagy csak néhány hónapra ment ki dolgozni. Tiszta nyereség: enyhítik a munkaerőpiaci nyomást itthon és pénzt hoznak az országba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!