Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Üzenet Kishantosért

2013. december 07. 13:14

A Vestjyllands Népfőiskolán tanult magyar diákok videóban buzdítanak a Kishantos megmaradásáért indított petíció aláírására.

2013. december 07. 13:14

A kishantosi ökológiai gazdaságnak köszönhetően eddig 200 diák tanulhatott Dániában a Vestjyllands-i Népfőiskolán. Kishantos felszámolásával a diákok szerint ez is elveszhet.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. december 07. 22:36
Nem igazán értem, hogy miért kellett hozzányulni ehhez a talán 400 hektáros területhez, amihez kapcsolódó oktatási központot, nevezzük "Népfőiskolának" valamikor még német segítséggel hozták létre. A szigorúan ellenőrzött biotermékek piaca igazából nem Magyarország, hanem elsősorban Németország, ahol a normál termék árának többszörösét fizetik érte.
kamasuka
2013. december 07. 19:20
Zárjuk már le ezt az Ángyán elvtársas ökörséget, mert már nagyon unalmas.
Tóth József
2013. december 07. 17:52
A zöldbárók létezését senki senki nem említi! Csak most beszélnek oligarchiáról,amikor a fidesz osztja fa földet? Fidesz közeli embereknek? Lehet! Tanult az előző kormányzásából,amikor lojális volt a liberális médiákkal és minden közösségel,függetlenül a párthovatartozástól. Mi az igazság Kishantos ügyben, az nem tiszta! - a Célpont is egy kinemfizetett számlán lovagolt! Mivel mi agrár ország vagyunk,leszünk? - így csak a nagy gazdaság lehet versenyképes! Így is marad azoknak annyi föld,akik állattenyésztéssel akarják, gazdagítani a fogyasztói palettát.
bini
2013. december 07. 17:29
Nekem ojbá tünt, minha ezek a diákok egy Volkshochschule hallgatói. Na már most ez az iskolatypus a nyugateuropai rendszerben inkább tanfolyami szinten müködik külömböző területeken. Az álltalános közismereteket, egy-egy terület ismeretét, kézségfejlesztés amibe minden belefér. Amint én érzékeltem itt a közöségépités, csapatépitési tréningek, életmod életviteli ismeretekeket sajátitottak az ökölögiai "fenntartható fejlődés" kamuszlogenek jegyébe. Ezeket egy politikai írányultságu ZÖLDEK ideológiai írányába tolják. Ezek nem agrárszakemberek lesznek, hanem egy politikai írányzat szószólói. Mikor az egyik gyerek beszólt, hogy Ők megismerik hogyan müködik a modern közösség és a demokrácia akkor aki egy kicsit is tájékozott ezen szervezetek céljait illetően, akkor rájöhet, hogy ezeket a fiatalokat egy ideológiai "szemináriumra" küldték. Kishantos, mint közhasznó egyesület egy fedőszervként müködött és épitgették a baloldali ökömániásokat aminek látható szervezete az LMP Volt anno. Jávor Benedek közben aki ezt a vonalat vitte Szabó Rebekával azóta lepattant és nyíltan szövetségre lépett a Bajnai párttal. Csak végig kellett hallgatni ezeket a gyerekeket és minden még tisztább lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!