Nincs új bányatörvény Romániában

2013. december 10. 14:24

Elvetette az új bányatörvény tervezetét a román képviselőház. Ez alapján egyelőre biztosan nem engedélyezik a verespataki bánya megnyitását.

2013. december 10. 14:24

Elvetette a román képviselőház kedden az új bányatörvény tervezetét, amelynek alapján a verespataki ciántechnológiás aranybánya-projektet is engedélyezhetnék Romániában. A jogszabály keddi végszavazásánál nem gyűlt össze a minősített többséghez szükséges szavazatszám. A törvénytervezet korábban a szenátusban sem kapta meg az elfogadáshoz szükséges támogatást.

A tervezet számos olyan elemet tartalmaz, amely a román kormány úgynevezett Verespatak-törvénytervezetében is szerepelt. A kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) pártjai novemberben megállapodtak abban, hogy elvetik a kizárólag Verespatakról szóló tervezetet, de módosítják a bányászat általános előírásait Romániában, a szakbizottságokban kidolgozott tervezetük mégis elbukott a végszavazáson.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. december 10. 15:33
A trafikvajda hallgatott, a multinacionalis greenpeace meg tuntetett azert, hogy megovjak erdelyt es a romaniai magyarsagot a kornyezeti katasztrofatol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!