Minden egyéni kerületben indít jelöltet Szili pártja

2013. december 08. 16:09

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) nagygyűlésén Szili Katalin pártelnök bejelentette: valamennyi egyéni választókörzetben indítanak jelölteket.

2013. december 08. 16:09

Szili a párt programját az igazságosság rendszerkorrekciós programjának nevezte. A jelenleg független képviselő nemzeti alapokon álló, a lecsúszók és szegények irányába szociális érzékenységgel elkötelezett politikai erőnek definiálta a KTI-t. Mint mondta, biztosan egyedül indulnak a választásokon, saját programjukkal, ám nyitottak mindenki irányába, kivéve a szélsőséges, radikális erőket.

Szili azt is elmondta: egy alapvetően közjogi, gazdaság- és társadalompolitikai programcsomaggal kívánnak a választók elé állni, ami nem mások erőteljes kritizálásáról, hanem saját elképzeléseikről, Magyarország jövőképéről szól. A KTI a programjában átfogó bér- és jövedelemrendezést, a legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentését, a magáncsőd bevezetését, igazságos végrehajtási törvényt, kétkamarás parlamentet, a parlamenti pártok finanszírozásának átalakítását, a képviselők visszahívhatóságát, a hazai kis- és középvállalkozások kiemelt támogatását és a privatizációs szerződések felülvizsgálatát javasolja.

A néppárt célja, hogy bejusson a parlamentbe. A pártelnök szerint nagy siker lenne, ha ők dönthetnék el, ki fog kormányozni 2014-től. Szili közölte: valamennyi választókörzetben, vagyis 106 egyéni jelölttel indulnak a választásokon. A jelöltek kiválasztása karácsonyig lezárul. A pártelnök bejelentette, hogy Ivády Gábor egykori LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő is csatlakozott a párthoz, és további csatlakozókat, főként civil szervezeteket is várnak. Kérdésre válaszolva elmondta, ő maga feltehetően listavezető lesz, de még nem döntött arról, hogy Pécsett egyéniben is megméreti-e magát.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. december 09. 12:57
Szili (és pártja) teljesen esélytelenek. Szilinek nem erőssége az erőviszonyok elfogulatlan felmérése. Ha az lenne, felmérte volna 2005-ben, hogy nincs esélye köztársasági elnöknek lenni, és elkerülhette volna a bukást. Hogy a jobboldalon (a Fidesz berkeiben) mit gondolnak róla, arra jó példa volt az alkotmányozás. Szili tervezete nem került a parlament elé, mert az illetékes bizottság nem szavazta meg a tárgysorbavételét. :)) Szóval Szili nem kell a jobboldalnak (miért is kellene), a baloldalon pedig árulónak tartják. Jövőre 58 éves lesz, ha szerencséje van, elmehet nyugdíjba, ha még nem mehet, akkor új állás után kell majd néznie.
kerecsen
2013. december 09. 12:49
Szily a ballibsi oldalnak árt,ezért tapsolunk! Csak így tovább az öncsonkítás útján! Így lesz szebb jövő!
Castro
2013. december 09. 11:27
A félkarú kriptofideszes silly pártja annyit érhet el mint szűrős matyingeré 2002-ben (0,2%) oszt jó napot. A fideszes nyomdák jól fognak biztos velük is járni...
Ouroboros
2013. december 09. 10:21
Kell is. Még egy nárcisztikus kollaboráns Feri mellé éppen hiányzott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!