Megszüntette a Schmitt Pálról elnevezett kitüntetést Áder

2013. december 23. 15:34

Áder János köztársasági elnök eltörölte az elődje nevét viselő, 2010-ben alapított érdemrendet - írja a Blikk. A kitüntetést többek közt Kudlik Júlia és Fekete György kapta meg.

2013. december 23. 15:34

Áder János köztársasági elnök hatályon kívül helyezte azt a rendelkezést, amely a Schmitt Pál nevét viselő kitüntetést létrehozta – írja a Blikk a Magyar Közlöny pénteki számára hivatkozva.

A 2010 őszén alapított díj a Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérme nevet viselte, eggyel kisebb fokozata pedig a díszokleveles Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök ezüstérme volt. A plágiumbotrány kipattanása után nem sokkal azonban lekerült a kitüntetésekről Schmitt neve.

Az érdeméremmel többek között a tudományok, az ifjúság nevelése, elesettek és hátrányos helyzetűek támogatása terén szerzett kiemelkedő érdemeket, valamint művészi, alkotói, előadói és közszolgálati tevékenységet honorálta a köztársasági elnök. Schmitt egyebek mellett Kudlik Júlia egykori tévést, Fekete Györgyöt, a Magyar Művészeti Akadémia elnökét és a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosát is kitüntette vele – írja a bulvárlap.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. december 24. 12:28
Kávét? Valaki?... Nem értem. Ez a Schmidt mi a faszt tudott elkövetni, hogy ennyire kiesett a pixisből? Ugyan melyik zsidónak nem tetszett a képe, hogy ennyire büntetik? (Az külön megalázó lehet, hogy az az Áder bünteti, aki enyhe alapfokon beszél magyarul és annyira tehetségtelen, semmirekellő, ami még a nagy kihívókkal rendelkező júnijós parlamentben is kitűnt!...)
StG
2013. december 24. 10:43
Mondjuk ideje volt. Schmitt Pálnak igazán szólhatott volna a gazdája, hogy ne magáról nevezzen el kitüntetést, mert még ha ki is tölti az idejét, utána rögtön érvényét veszti. Így, a csúfos bukás után meg különösen kínos momentum marad.
kuwiq
2013. december 23. 19:47
Jól tette.
=nessuno=
2013. december 23. 18:35
A bajnok. :))) Szánalmas. De az is, aki hagyta neki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!