Megint feljelenti Horváthot a NAV

2013. december 02. 15:29

Rágalmazás után ezúttal hivatali visszaélés és jogosulatlan adatkezelés miatt is feljelenti volt munkatársát a NAV a Horváth számítógépén és szekrényében talált adatok átvizsgálása után.

2013. december 02. 15:29

A NAV közleménye szerint a Horváth András lemondásához kapcsolódó hivatali eljárás során, így a számítógépes munkaállomásán található adatok, valamint a szekrényében fellelt iratanyag átvizsgálásakor – amelynek tételes átadását Horváth András írásban megtagadta –a NAV célhoz nem kötődő jogosulatlan adatlekérdezés eseteit tárta fel. Hozzáteszik: a NAV volt munkatársa saját bevallása szerint adótitkokat tartalmazó adatokat juttatott ki a hivatalból és birtokol jelenleg is.

Az adóhatóság szerint Horváth András jogosultságaival súlyosan visszaélve számos gazdasági társaságról és magánszemélyről olyan, nem célhoz kötött adatkezeléseket végzett, amelyek egyáltalán nem kapcsolódtak a feladataihoz. A NAV-dolgozók adatkezelési lehetőségeire vonatkozó szabályokat belső adatvédelmi és adatbiztonsági, valamint informatikai biztonsági szabályzatok tartalmazzák. Az alkalmazottak kizárólag feladataik ellátása céljából, a részükre biztosított jogosultságok rendeltetésszerű használatával kezelhetnek adatot, amelynek jogszerűségéért fegyelmi, polgári jogi és büntetőjogi felelősséggel tartoznak. Az adótitkokat tartalmazó informatikai rendszerekhez való hozzáférés nem jelenti azt, hogy a NAV-on belül önkényesen bárki bármilyen adatot lekérdezhet – írják a közleményben.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. december 02. 21:42
Szánalmas a NAV (kormány) reakciója. Ez nem védekezés! Ezek szerint hiába nem volt adóellenőr, azért láthatott ezt-azt Horváth...;):)))) Nem ússzátok meg.
DrFülig Jimmy
2013. december 02. 19:53
Sokkot kaptak rendesen ezek az emberi hulladékok,fel sem tételezték hogy így alájuk rúg pár igaz ember,most aztán kenik a szart magukra szokás szerint.
HSL
2013. december 02. 19:44
freiheit für horváth
kamasuka
2013. december 02. 18:07
Elő a bizonyítékokkal, T. Horváth úr!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!