Horváth András mellett tüntetnek

2013. december 28. 17:12

Az áfacsaló hálózatot leleplező Horváth András mellett, illetve az ügyet eltussolni akaró hatóságok és politikusok ellen tüntettek Budapesten. A demonstrációt a Védegylet, a TASZ, a HaHa és más, inkább ellenzéki civil csoportok szervezték.

2013. december 28. 17:12

Az Index szerint egy-kétezer ember vesz részt azon a demonstráción, amit a Védegylet, a TASZ, a Hallgatói Hálózat és más ellenzéki csoportok szerveztek és támogatnak.

„Nem nézhetjük tétlenül, ahogy Horváth András egyedül vívja harcát a kormányszintű korrupció ellen. Ezt most meg kell mutatnunk a hatalomnak, és egyben üzennünk kell az Adóhivatal többi megfélemlített dolgozójának, hogy mindannyian velük vagyunk. Arra van szükség, hogy egyre többen álljanak fel, és mondják: Nekem is van Zöld Dossziém! Tudjuk, hogy sok a vesztenivalójuk, de egy ország számít a bátorságukra” – áll a szervezők Facebookon közzétett toborzószövegében.

A tüntetés a NAV székházánál kezdődött, ahonnan zöld dossziékat lobogtatva, a Belügyminisztérium épületének érintésével a parlament elé vonulnak. A 444 helyszíni közvetítése szerint a vonulók egy Aldi mellett elhaladva megtapsolták a céget, amiért Horváth András elmondása szerint bizonyíthatóan rendben vannak az áfaügyei, a különböző helyszíneken felszólalók beszédei pedig a diáktüntetések hangulatát hozták vissza.

A tüntetők különböző transzparenseket hoztak magukkal, melyeken az »Oligarchia«, »Tele a hócipőnk!«, »PaNAVa«, »Maffiaállam, hajrá Fidesz!«, »Egy demokrácia gerincét nem a stabil bankrendszer, hanem a stabil jogállam alkotja« feliratok láthatóak. A tüntetők kedvenc rigmusa az »Országosan megy a rablás, veled vagyunk Horváth András« kezdetű.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2013. december 29. 14:41
Jó idő volt. Bohóckodtak egy jóízűt. Horváth elvtárs is elmondhatta a véleményét. Majd megunták és hazamentek.
küllő
2013. december 29. 11:12
A fidesztalpnyalók ide sűlyedtek, hogy még a csaláshoz is tapsikolnak? Rendezzetek birkamenetet "ÉLJENEK AZ ADÓCSALÓK" táblákkal !! (nem fáj a sötétség a fejetekben? )
Agricola
2013. december 29. 10:15
Rossz ómen: "a TASZ, a Hallgatói Hálózat és más ellenzéki csoportok szerveztek és támogatnak." A nagy TASZ bűnözők jogainak kiterjesztésén fáradozik. Azt, hogy mennyire jóhiszemű tudott lenni a független magyar bíróság a milliárdos ÁFA csaló Stadlerrel szemben, azt bizonyítja az is hogy az akasztói vállalkozó képes volt visszaigényelni az áfát Leonardo Az utolsó vacsora című képe után is (ami már csak azért sem egyszerű, mert ugye az freskó, így viszonylag nehéz mozdítani…). Stadler József évekkel később így magyarázta ki a történteket: „Van egy Leonardo keresztnevű ukrán festő, ennek is megvettük egy képét. Eredeti orosz címe az Utolsó táncmulatság volt, a certifikáció is orosz nyelven volt hozzá, rosszul fordították le a címet. Pláne, hogy Leonardo nevű a festő, a kettőt összemosták, a sajtó felkapta, és az lett belőle, hogy megvettem Leonardo da Vinci freskóját. De a képügyből is felmentett a bíróság százszázalékosan”.
feketemacska
2013. december 29. 09:10
Legaranyosabb az egész tüntetésben,hogy a tüntetők egymással balhéztak.Mindig ezzel az "elhatárolódással"bajmolódnak. Nem ülök le oda halászlét enni,ahol egy jobbikos ül.Nem fogok kezet egy LMP-sel,aki vizsgálódást követel. Nem támogatom a villámgyors DK-t,nekem a klasszikus és biztonságos MSZP megfelel. A mi Snowdenünk vajon tudja-e,hogy hányan akaszkodnak rá,jobb anyagiak reményében?Kis ország ez,az igazság tudnivaló. A tanulópénzt azonban mindig mi fizetjük. Nincs ingyenes képzés!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!