Emelné az MSZP a rendvédelmi dolgozók illetményét

2013. december 04. 16:15

Kormányra kerülése esetén azonnali illetményemelést ígér a rendvédelmi dolgozóknak az MSZP – jelentette be Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes. Méltányos szolgálatinyugdíj-rendszert is bevezetnének.

2013. december 04. 16:15

Harangozó elmondta: emellett társadalmi szempontból méltányos szolgálatinyugdíj-rendszert vezetnének be. Véleménye szerint radikális szemléletváltásra van szükség a rendvédelmi politikában: demonstratív rendőri akciók helyett ezért a végrehajtó-állományt erősítenék, megháromszoroznák a lakossággal közvetlen kapcsolatban álló körzeti megbízottak számát és növelnék a polgárőrségek támogatását. Megszüntetnék az állomány tagjainak „totális ellenőrzését” és az olyan „elitgárdákat”, mint a Terrorelhárítási Központ (TEK) és az Országgyűlési Őrség.

Harangozó Tamás felszólította a Belügyminisztériumot, hogy a vizsgálat lezárulta után a parlament illetékes bizottságának számoljon be a TEK hétfői esti akciójáról, amelynek során a Ferenciek terén vétlen lövés érte az egyik terrorelhárítót kollégájának fegyveréből.

Tóbiás József frakcióvezető-helyettes a szocialisták szembesítő kampányának részeként arról beszélt: a rendteremtésre vonatkozó fideszes ígéretek megvalósulása helyett az elmúlt három évben romlott az emberek biztonságérzete. A bűnügyi statisztikák javulása elsősorban annak köszönhető, hogy a szabálysértési értékhatár 20 ezerről 50 ezerre forintra nőtt - emelte ki. Az MSZP-s politikus azt is mondta, hogy a pénzbehajtás lett a rendőrség fő feladata: jelentősen nőttek a bírságbevételek, több mint ezeregyszázan dolgoznak az e-útdíjfizetés ellenőrzésében, az új sebességmérők üzemeltetéséhez pedig további háromszáz rendőrre van szükség.

Tóbiás József szerint bár a Fidesz azt ígérte, jó fizetséget ad a rendőröknek, a kormány ehelyett befagyasztotta az illetményalapot, csökkentette a cafeteriát, csak az „elitgárdák” munkatársai jártak jól. Hozzátette: a Fidesz új rendőrség létrehozását vetítette előre, de neki sem kezdett a rendőrség modernizálásának, a TEK és a parlamenti őrség létrehozásával pedig megbontotta a rendőrség szervezeti egységét.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. december 05. 06:35
Mszp a valagatokat emeljétek meg és menjetek dolgozni, elég volt az elvonásokból! Elvonás szolga sors, Ez volt a rend 65-évig. Viselve lett a nép Legjobb ereje!
Peter8811
2013. december 05. 06:31
A líbiai nemzetgyűlés szerdán megszavazta, hogy az iszlám jog, a saría legyen a törvényhozás és az állami intézményének szabályozásának alapja. Nálunk meg itt van még az MSZP 65 éves saria.
ballada
2013. december 05. 06:20
Választás előtt "Emelné az MSZP a rendvédelmi dolgozók illetményét" választás után fájni fog. Mszp ballib együtt bérek nyugdijak cspótlék csökkentését bankadók házadók terheket a népre nyomja helyezte kilátásba ha választást nyerne,ezek után bárki elhiszi hogy Emelné az MSZP a rendvédelmi dolgozók illetményét.Még azt is elveszi amit a Fidesz ad.
Trükkök Százai...
2013. december 05. 01:10
Unalmas. Ígérjétek meg, hogy hatalomra kerülésetek esetén úgy tesztek, mint a Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata, és akkor bazinagy ikszet rakok az emeszpé mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!