Visszaszólt a Jobbik az amerikai nagykövetségnek

2013. november 07. 16:30

A Jobbik szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége „képmutató” csütörtöki közleményével szeretne újból beleavatkozni a magyarországi belügyekbe.

2013. november 07. 16:30
Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője közleményében így reagált arra, hogy az Egyesült Államok elítéli a Horthy-szobor vasárnapi avatását, és szükségesnek tartja, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket. A nagykövetség a Jobbikhoz – „egy etnikai gyűlölettel és antiszemitizmussal azonosított magyar politikai párthoz” – köti „a szégyenletes esemény” megrendezését. A Jobbik kedden közölte, a Horthy-szobor vasárnapi felavatása és a hozzá kapcsolódó ünnepi istentisztelet a Szabadság téri Hazatérés Temploma gyülekezetének rendezvénye volt.
 
A jobbikos Németh Zsolt csütörtöki közleményében arra emlékeztet: az a nagykövetség próbál beavatkozni a magyar belügyekbe, amelyikről kiderült, hogy épületében lehallgató központot működtetnek az amerikai hírszerző szolgálatok. „Egy olyan állam nagykövetsége, aki jogtalan gazdasági előny vagy politikai haszonszerzés, befolyásolás érdekében a Szovjetuniót megszégyenítő módon kémkedik a saját és a világ állampolgárai, intézményei és vezetői ellen” – fogalmaz Németh Zsolt. Véleménye szerint egy ilyen országnak nincsen jogalapja arra, hogy egy demokratikusan megválasztott pártot, annak képviselőit és szavazóit nyilvánosan bíráljon, „hamis billogokkal illessen”.
 
Szerinte a nagykövetségnek arra viszont van lehetősége, hogy nagykövete révén megjelenjen az Országgyűlés külügyi bizottsága előtt, és ott „egy magyarázat után bocsánatot kérjen a magyaroktól, amiért éveken keresztül agresszíven kémkedtek és kémkednek ellenünk”.

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mystes
2013. november 07. 23:10
Úgy látom, Fabuláló eltűnt a balfenéken, akárcsak az oroszok október végén... :)
Mr Fabulous
2013. november 07. 22:26
Nem. Te ezt mondtad: "30-án a szovjetek ugyanis kivonultak az országból, ne felejtsük el!" Nem vonultak ki.
perszekutor
2013. november 07. 21:57
==Visszaszólt a Jobbik az amerikai nagykövetségnek== Kedves felebarátaim! Légyfing.
mantelman
2013. november 07. 21:26
Nagyon helyes, minden magyar pártnak el kellene ítélni a cionista megosztó propagandát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!