Sztrájbizottságot alakítottak a közszolgák

2013. november 18. 15:11

A közszolgálati érdekképviseletek 20 százalékos béremelést követelnek, ezért demonstrációs és sztrájkbizottságot alakítottak.

2013. november 18. 15:11

Fehér József, a sztrájkbizottság ügyvivője hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy öt országos konföderációhoz tartozó 28 ágazati közszolgálati szakszervezet megalakította a közszolgálati szakszervezetek demonstrációs és sztrájkbizottságát. A bizottság fő követelése, hogy 20 százalékos béremelést kapjanak a közszolgálat munkavállalói 2014. január elsejétől.

A közszolgálat 650 ezer munkavállalójából csaknem 450 ezren vannak azok, akik az utóbbi években nem részesültek semmilyen béremelésben az utóbbi években – közölte Fehér József.

A sztrájkbizottságot azután alapították meg, hogy a kormány visszautasította a további egyeztetést a béremelésekről a szeptember 20-i tárgyalásukat követően. Levélben már tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt a sztrájkbizottság létrejöttéről, és felkérik a kormányt, hogy jelölje ki a tárgyalókat. Fehér József kiemelte azt is, hogy elsősorban a tárgyalások folytatása a céljuk.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, a sztrájkbizottság munkaszervezeteként létrehozott operatív bizottság tagja elmondta, hogy fontosnak tartják azt, hogy a tárgyalások minél előbb megkezdődjenek. Ha azonban a tárgyalások nem járnak eredménnyel, akkor „kikerülhetetlenek lesznek” a demonstrációk és sztrájkok – tette hozzá, hangsúlyozva: „a sztrájk nem cél, hanem egy eszköz”.

Fehér József elmondta, hogy az operatív bizottságnak tagja még Holecz Gábor, a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára, Zsiga Imre, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, valamint Kuti László, a Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezetének vezetője.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. november 18. 18:40
Kedves PDSZ! Nekem nettó 42 ezerrel lett több a fizum. Rám ne számítsatok! Kösz!
kjkj945
2013. november 18. 18:27
Rabszolga had! Indulj!!
rezsivédelem4.0
2013. november 18. 18:19
Hülyék ezek? Itt a Kánaán és tüntetni akarnak?Már az USA szintjén vagyunk, és ez sem jó nekik?Mi kell még?
nyugalmazott tanár
2013. november 18. 16:53
Szakszervezeti választások közelegnek, ezért van szükségük valamilyen magamutogatásra. Okkal-ok néklül és gátlástalanul. A kommunista szakszervezetektől nem is várható egyéb. Ha jól szétnézünk, akkor minden szakszervezeti vezető a maszop vagy a szadesz kéviselőcsoportjában kötött ki, mert onnan vezérlik őket. Ez nyilvánvaló tény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!