Poligráfos teszt videóügyben: mégsem Király rendelte meg?

2013. november 03. 17:12

A NOL úgy tudja: hazugságvizsgálóval ellenőrizték, igazat mondanak-e a bajai videóügy szereplői. Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke a lap forrásai szerint átment a teszten, így nincs köze az ügyhöz. Ez alapján a volt DK-s Kőrös Gusztáv nem mondott igazat, amikor azt mondta, Király rendelte tőle a videót.

2013. november 03. 17:12

Poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá a napokban a bajai videóügy több szereplőjét, köztük Király Györgyöt és állítólag Kőrös Gusztávot, a videó egyik készítőjét is. Ez alapján a szocialista politikusnak nem volt köze a felvétel elkészítéséhez, írja a NOL különböző forrásokra hivatkozva. A cikk szerint hivatalos rendőrségi források nem erősítették meg, de nem is cáfolták az információt.

Király György ugyanakkor a lapnak elismerte, hogy átesett ilyen vizsgálaton, annak eredményéről azonban nem beszélt.

A Népszabadság Online úgy tudja, hogy a hazugságvizsgálat a szocialista politikus állításait erősítette, vagyis az annak ellentmondó Kőrös-vallomásban foglaltak megalapozottságát gyengítette, de ezt az információt hivatalos források egyelőre nem támasztják alá, mivel a rendőrség nem adott tájékoztatást az ügyben.

Kőrös Gusztáv a rendőrségi tanúvallomásában, majd az ATV-nek adott interjújában is azt állította: a videót az MSZP sporttagozatának alelnöke, Király György rendelte meg tőle. A NOL szerint Király György - aki többször határozottan tagadta, hogy köze lenne a videóhoz - maga kezdeményezett hazugságvizsgálatot saját igazának alátámasztására. A lap értesülései alapján Király György átment a hazugságvizsgálaton, a poligráfos kérdésekre adott válaszai szerint nem volt köze a videó elkészítéséhez.

„Amennyiben a Királyra vonatkozó értesülésünk helytálló, akkor az is valószínűsíthető, hogy Kőrös Gusztáv hazugságvizsgálata több ponton azt kellett, hogy jelezze: erős fenntartásokkal érdemes fogadni mind a megrendelő kilétére, mind a videó elkészítésének motivációjára vonatkozó állításait” - olvasható a NOL cikkében, amely szerint próbálták megszólaltatni Kőrös Gusztávot, a solti roma önkormányzat elnökét is, nem érték el.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. november 04. 11:57
Viszont most érkezett a hír, hogy abban a számítástechnikai boltban, ahol CD-re másolták a Ron Werber stúdió filmjét, korábban jártak már Fidesz szimpatizánsok is vásárolni. Gyanús...
states
2013. november 04. 08:19
Ja, idáig úgy tudtuk, hogy sem a sporttagozat, sem Király György nem létezik, most már létezik, és olyan ártatlanok, amennyire egy szoci csak ártatlan lehet. Szánalmas. A lényeg, hogy a Fidesz feltartóztathatatlanul tart az újabb kétharmad felé, a videósok meg buknak, mint Rottenbiller.
Akitlosz
2013. november 04. 02:34
"Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke" De hiszen az MSZP-ben nincsen is sporttagozat! Sőt Király Gábor nevű tagjuk sincsen! Az lehet, hogy Király Gábor nem hazudik az ügyben Ő egyedül.
tibcsike
2013. november 03. 23:24
A politikai elit szégyene, hogy ezen a banális-nevetséges sz*ron rugózik hetek óta. Nincs más baj Magyarországon, vazze???!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!