Minden szakon lesz államilag finanszírozott hely jövőre

2013. november 13. 15:13

A korábbi megállapodáshoz hasonlóan a kormány és a HÖOK 16 szakon – közte közgazdász, jogász és kommunikációs képzésekben – ezúttal is külön rögzítette a bekerüléshez szükséges ponthatárokat.

2013. november 13. 15:13

Minden felsőoktatási szakon lesz államilag finanszírozott férőhely jövőre – jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, miután szerdán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) tárgyalt a fővárosban és megerősítették a témában kötött korábbi részmegállapodást.

A dokumentumban a korábbi egyezséghez hasonlóan 16 szakon – közte közgazdász, jogász és kommunikációs képzésben – külön meghatározták a bekerüléshez szükséges ponthatárokat. Ezek 410 és 465 pont között mozognak.

Balog Zoltán bejelentette azt is, hogy a felsőoktatás jövőre több mint 18 milliárd forintos pluszforrással számolhat. 

A megállapodás kitér arra is, hogy a felek folytatják együttműködésüket a minőségi felsőoktatás megteremtése érdekében, mind kétoldalúan, mind a felsőoktatási kerekasztal keretei között.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. november 13. 16:24
Kell a jó gá(s)z, meg a köz gizda!! Azok a termelő rétegek!
keresztény kommunista
2013. november 13. 15:28
Minden szakon lesz államilag finanszírozott hely jövőre mindegyiken egy? a kis siker is sukár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!