Már eldöntött kérdésben lesz népszavazás Ózdon

2013. november 28. 13:29

Hiába mondott le a romaközpont megvalósításáról szeptemberi ülésén Ózd önkormányzata, mivel a Jobbik által a témában kezdeményezett népszavazáshoz összegyűlt az elegendő aláírás, ezért kötelezően ki kellett írni a helyi népszavazást az ügyben.

2013. november 28. 13:29

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint az ózdiaknak egy kérdésre kell majd válaszolniuk a december 8-ai népszavazáson: „Egyetért Ön azzal, hogy Ózd város ne vegyen részt a +Kulturgyár+ keretén belül a +Multifunkcionális Nemzetiségi és Roma Kulturális, Oktatási Központ+ elnevezésű projektelem megvalósításában és az e tárgykörben hozott határozatot a város képviselő-testülete visszavonja?

Az 1,7 milliárd forintos beruházás ellen Kisgergely András korábbi jobbikos, jelenleg független önkormányzati képviselő kezdeményezett népszavazást, és a Jobbik ózdi szervezete is csatlakozott hozzá.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-nek korábban azt mondta: a főleg uniós forrásból finanszírozott program megakadályozásáért csaknem hétezer hiteles aláírás gyűlt össze, ezért kötelezően helyi népszavazást kellett kiírni, annak ellenére, hogy a projektről szeptemberi ülésén már letett az ózdi önkormányzat.

A roma kulturális és módszertani központ megépítéséről korábban Székesfehérvár és Miskolc is lemondott már.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2013. november 28. 17:05
"A miskolci selyemréti két tannyelvű általános iskolában dec.01.-től a börtönből szabadult 18-25 év közötti bűnöző felnőtteket fogadnak be a munkaügyi központ közmunka programjának keretében." Havi 50 ezer forinttal megtámogatva. A Fidesznek már teljesen elment az esze. Ez véletlenül nem egy liberális párt lenne nemzeti helyett? Mondja már meg valaki mire jó gyerekek közé betelepíteni a bűnöző felnőtteket? Jó, jó, okítsák őket, de miért egy általános iskolában kell? Ha valakinek kételyei lennének. "Sajnos igaz a történet. A mi iskolánkba is beköltöznek a cigányok 4 hónapra. Felnőtt, de analfabéta embereket tesznek be általános iskolások közé. És az igazgatók hiába tiltakoztak, meg lettek fenyítve. Ráadásul 50 000 forintot kapnak havonta azért hogy az iskola melegében üldögéljenek. Mert nyilván erről van szó. Jön a hideg, szegényeknek az általános iskola a legjobb melegedő. Mert nyilván tanulni nem fognak. Pedig az alapoktól fogják kezdeni (2+2). Felháborító!!! Emiatt a gyerekeket mindenhova kísérni kell, mindent zárni kell, 4 hónapig pokol lesz az iskolák élete. Persze az egyháziak és néhány csókos iskola kimaradt... Ja, ki van jelölve az a személy akit értesíteni kell ha részegen vagy drogosan jön be reggel!!!! Értitek?? Általános iskoláról beszélünk. Ezeket fogják nézni a gyerekeink!!!!!" Ennyi mindent tesz a Fidesz az oktatás színvonaláért. :(
3M..
2013. november 28. 14:34
Azért ez jól hangzik, hogy a Jobbik pillanatok alatt összeszedte a népszavazáshoz szükséges aláírás mennyiséget. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!