Ingyenes készpénzfelvétel: megúszhatjuk a sorbaállást

2013. november 10. 16:33

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt javasolja, hogy az ügyfeleknek ne csak személyesen a pénzintézetnél, hanem internetbankon keresztül is lehetőségük legyen nyilatkozni arról, melyik fizetési számlájuk esetében kérik biztosítani az ingyenes készpénzfelvételt.

2013. november 10. 16:33

Rogán Antal az erről szóló, zárószavazás előtti módosító indítványát vasárnap nyújtotta be a parlamentnek. Az Országgyűlés hétfőn szavaz arról a fideszes javaslatról, amelynek értelmében jövő év február elsejétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot.

A törvényjavaslathoz október végén nyújtott be módosító indítványt a költségvetési bizottság, kezdeményezve, hogy a fogyasztóknak személyesen a banknál kelljen megtenniük írásos nyilatkozatukat arról, melyik fizetési számlájuk esetében kérik biztosítani az ingyenes pénzfelvételt. A testület indoklása szerint ez minimalizálja annak lehetőségét, hogy az ügyfelek hibásan kitöltött nyilatkozatokat küldjenek a bankoknak.

Rogán a vasárnap beterjesztett, zárószavazás előtti módosító javaslatában ezt azzal egészítené ki, hogy az ügyfelek internetbankon keresztül is megtehessék a fizetési számlát megjelölő nyilatkozatukat. A frakcióvezető indoklásában azt írta: a fogyasztók érdekét leginkább az szolgálja, ha az ingyenes készpénzfelvétel jogával a törvényjavaslat által lehetővé tett legrövidebb időn belül élni tudnak. Ehhez elengedhetetlen a helyesen kitöltött nyilatkozatok minél előbbi leadása, a leghatékonyabban pedig úgy küszöbölhető ki hibás vagy valótlan tartalmú nyilatkozatok leadása, ha a fogyasztók személyesen a banknál vagy a pénzintézet biztonsági azonosítással ellátott elektronikus szolgáltató rendszerén keresztül teszik meg nyilatkozatukat.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. november 11. 09:38
Most akkor mennyit is kell fizetni, hogy felvehessem a fizetésemet?
Korlátlan lehetetlenségek hazája
2013. november 11. 09:10
Imádom, mikor a fideszes skaccok megoldják azt a problémát (ingyenes készpénzfelvétel), amit tulajdonképpen ők idéztek elő (ad-hoc jellegű különadók, kiszámíthatatlan adópolitika), és amit egyébként mi, választópolgárok meg sem érezhetnénk, mert Rogán Tóni megmondta korábban, hogy "nem lesz áthárítva a lakosság felé". Mindezt úgy adják elő, mintha feltalálták volna a tyúk ürülékében az ütőeret.
waddysno
2013. november 10. 19:12
jé, rájöttek, hogy 2013-at írunk?
krisztoforo48
2013. november 10. 18:51
Miért is kell nyilatkozgatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!