Feladta magát a Radnóti-szobor rongálója

2013. november 19. 17:26

Kedden délután feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon az a férfi, aki a hétvégén megrongálta a város határában álló Radnóti-szobrot – közölte a megyei főkapitányság szóvivője.

2013. november 19. 17:26
Kocsis Tünde alezredes, megyei szóvivő tájékoztatása szerint a 24 éves pápai férfi beismerő vallomást tett. A férfi elmondta, ismerőse autójával vasárnap hajnalban egy győri szórakozóhelyre tartott, de mivel nem ismerte a környéket, az erős ködben csak későn vette észre az út mellett álló gránitszobrot. Az ütközés után ijedtségében továbbhajtott, de a kocsiból két faluval odébb, Öttevényen kifogyott a benzin. Ekkor utasával együtt bestoppoltak Győrbe, majd busszal hazamentek Pápára.
 
A szóvivő hozzátette: a Győri Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt folytatja az eljárást az ügyben. Hétfőn írt arról a Kisalföld című megyei napilap, hogy autóval darabokra törték Győr határában a Radnóti-szobrot, Melocco Miklós alkotását, amelyet a költő halálának helyszínéhez közel állítottak föl 1980-ban. A győri városüzemeltetési társaság már telephelyére szállította a szobor darabjait; a művet a szakértői vizsgálatot követően helyrehozzák. A lap felidézte, hogy a szobrot a rendszerváltás idején ismeretlenek vörös festékkel öntötték le.
 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2013. november 19. 22:18
http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/abdai_radnoti-szobor_-_jelentkezett_a_mercedes_24_eves_soforje/2358135/ Ez a vezető csak peches volt (és talán ittas, és várt a kijózanodásig), DE(!) volt itt 2 marha: 1) - Az aki így felállította a szobrot, fényvisszaverő, stb nélkül. nem az út mellé, hanem a "közepére" (A vezető látta szemben a fényeket és azt hihette kiér a főútra) 2) - A másik a győri MSZP a nyilatkozatával: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/gyori_mszp_megdobbento_barbarsag_az_abdai_radnoti-szobor_ledontese/2358227/
polnemkor
2013. november 19. 20:02
"Feladta magát a Radnóti-szobor rongálója"(sic!): vajon ki volt az a sunyi gazember, aki - miután kiderült, hogy egyszerű baleset történt, ami a cikkben egyértelműen le is van írva! - csak azért is ezt az alattomosan hazug címet kitalálta? Komolyan érdekelne!
Akitlosz
2013. november 19. 19:37
Minek sétálnak kivilágítatlan szobrok az út szélén? Balesetveszélyes.
Tyrker
2013. november 19. 19:06
Eddig sem értettem, hogy gondolhattak egyesek szándékos szoborrongálásra. Ki az a hülye, aki összetör egy autót, noch dazu a saját testi épségét is kockára teszi, csak azért, hogy kidöntsön egy szobrot? Az elkövető jelentkezéséig is az volt a valószínű, hogy az illető a Bécsi úton érkezett, a látási és útviszonyokhoz képest gyorsan hajtva, és egyszerűen nekiment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!