Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Devizahitel: hiányolja az érdemi lépéseket az LMP

2013. november 21. 12:34

Schiffer András szerint a kormány nem tesz érdemi lépéseket a devizahitelesek megmentése érdekében. A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke is kevésnek nevezte a jelenlegi kormányzati intézkedéseket.

2013. november 21. 12:34

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet képviselőivel folytatott tárgyalás után az LMP frakcióvezetője elmondta: a parlament hétfőn nem vette tárgysorozatba azt a javaslatukat, amelyik azonnali lépéseket tett volna a kilakoltatásra ítélt devizahitelesek megmentésének érdekében. Schiffer András közölte: az LMP szeretné elérni, hogy pusztán közjegyzői okirat alapján senkit se lehessen kilakoltatni, továbbá hogy a bíróságoknak az eléjük kerülő a devizahitel-szerződések egészét kelljen vizsgálniuk, és hogy a pénzintézetek ne ruházhassák át követeléseiket a behajtó cégekre. 

Ha javaslataikat elfogadnák, akkor legalább négymilliárd forinttal kellene növelni a bíróságok költségvetését, hogy kezelni tudják a megnövekedő számú devizahiteles pert ü mondta a társelnök. Emellett a Magyar Nemzeti Banknak tárgyalásokat kellene kezdenie a Svájci Nemzeti Bankkal annak érdekében, hogy biztosítani tudják a magyar devizahitelek kiváltásának forrásait – közölte.

A sajtótájékoztatón részt vett Falus Zsolt, a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke, aki szintén azt a véleményét hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormányzati intézkedések nem elegendőek a hazai devizahitel-krízis kezelésére. Arra kérte a pártokat, hogy támogassák kezdeményezésüket, amelyik kivizsgálná a „forintárfolyam manipulációját”. Állítása szerint ugyanis egy „nagyon komoly intézmény és intézményi rendszer spekulált a (...) forint ellen”.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!