Az MSZP szerint rosszabbul megy az önkormányzatoknak, a Fidesz szerint jobban

2013. november 28. 18:29

A szocialista Botka László szerint négy év alatt a Fidesz-kormány megfelezte az önkormányzatok költségvetési támogatását. A fideszes Zsigó Róbert ellenben úgy látja, tiszta lappal kezdhetnek a települések, mert megszabadulnak a maradék adósságtól, amit még a baloldali kormányok kényszerítettek rájuk.

2013. november 28. 18:29

Jövőre tiszta lappal kezdhetnek a települések, mert megszabadulnak a maradék adósságtól, amelybe a Fidesz álláspontja szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormány kényszerítette őket, közölte Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője csütörtökön az MTI-vel. Előzőleg Botka László, az MSZP választmányának elnöke úgy vélte: jövőre nagy bajban lesznek a települések, mert a megmaradt önkormányzati feladatok ellátására kevesebb forrás áll majd rendelkezésre. A szocialista politikus szerint négy év alatt a Fidesz-kormány megfelezte az önkormányzatok költségvetési támogatását.

Zsigó Róbert erre reagálva úgy fogalmazott: ha a szocialistákon múlik, már több száz település lenne csődben, mert a Gyurcsány-Bajnai-kormány eladósította és tönkretette őket. Ezzel szemben most tiszta lappal indulhatnak a települések, mert a kormány az eddigi adósságátvállaláson felül átvállalja a települések hátramaradt adósságát is, tette hozzá, jelezve, hogy február végéig minden település megszabadul a maradék adósságától. A kormánypárti szóvivő kifejtette: 2005 és 2010 között négyszeresére, 1200 milliárd forintra nőtt a települések adósságállománya.

Álláspontja szerint ennek oka, hogy a baloldal vidékellenes politikát folytatott, iskolák százait zárta be, veszélybe sodorta egyebek mellett a települések mindennapi működését, a közszolgáltatásokat; az eladósodott településektől pedig elvették a fejlődés esélyét. Zsigó Róbert hangsúlyozta: ma a települések pénzügyileg megerősödhetnek és nem kell többé az állam helyett feladatokat elvégezniük.

Az adósság törlesztése helyett végre a fejlődésre, a munkahelyteremtésre, a gazdaságfejlesztésre, a foglalkoztatási programokra tudnak koncentrálni. Megjegyezte: több pénz jut a többi között a gyermekek jövőjét segítő programok indítására, a szociális és egészségügyi szolgáltatásokra, valamint a helyi közbiztonságot javító intézkedésekre és az útjavításokra.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. november 28. 21:52
"A szocialista Botka László szerint négy év alatt a Fidesz-kormány megfelezte az önkormányzatok költségvetési támogatását. A fideszes Zsigó Róbert ellenben úgy látja, tiszta lappal kezdhetnek a települések, mert megszabadulnak a maradék adósságtól, amit még a baloldali kormányok kényszerítettek rájuk." 1. botka és zsigó is látja, hogy tavalyhoz, tavalyelőtthöz képest mennyit kap egy önkormányzat (mindketten polgármesterek ugyanis). 2. zsigó nem azt mondta, hogy botka kijelentése nem igaz, hanem azt, hogy chewbacca szőrös, ezért aki azt látja, hogy az endoron él, az nem is. [wikipedia, chewbacca védelem] 3. zsigó, ha már hazudik, következetlenül teszi, mert például a kedvenc top 3 településem ('vásárhely, debrecen, esztergom) közel 14 éve fideszes vezetésű, és fideszes polgik vették fel a hiteleket. amivel tőzsdéztek, bevallottan, vagy kilopták (de a többi településen is, a top adósságosok fideszes vezetésűek). kérdem én, milyen fideszes az olyan, akit egy szoci kormány kényszeríteni tud arra, ohgy több millió eurós devizahitelt vegyen fel, és aztán elosztogassa? 4. zsigó nem hallotta meggyest, amikor az elszólta magát, hogy viktor utasítására vették föl a devizahitelt, mert tudott volt, hogy az állam át fogja vállalni? más problémám nincs ezzel a hírrel.
ballada
2013. november 28. 21:09
Mszp akkorákat hazudik szinte sistereg,2002-2010 években adósodtak el az önkormányzatok.Lampert moncsi azt mondta hogy a fideszesek győztek az önkormányzatoknál ,de nálunk van a pénz és mi osszuk el .
IgazságosIzomViktor.
2013. november 28. 20:45
Tiszta lappal kezdenek az önkormik,és tiszta lappal termelik újra az adósságot.Mivel annak oka van hogy miért alakult ki akkora adósság.És szépen újra fog termelődni..Sajnos.Mert a fideszes sikerpropaganda kevés lesz ahhoz hogy ez ne így legyen.
liberálzöld.
2013. november 28. 19:48
Az önkormányzatoknak jobban megy. Elég soknak! Pl. azoknak, akik prémcsit kaptak a sok közmunkás alkalmazásáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!