Ásványvizet vágott a rendőrhöz, három év letöltendőt kapott

2013. november 20. 12:02

Gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak miatt három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek jogerősen egy oroszlányi nőt, amiért hozzávágott egy rendőrhöz egy félliteres ásványvizes palackot.

2013. november 20. 12:02

Hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Tatabányai Járásbíróság egy oroszlányi nőt, aki hozzávágott egy ásványvizes palackot egy rendőrhöz.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint a nő október 15-én a bíróság előállítóhelyiségében az élettársától búcsúzott el, majd a férfit őrző egyik rendőrt megfenyegette azzal, hogy este ne merjen az ő lakóhelyén járőrözni. Ezután a nála lévő félliteres ásványvizes palackot a rendőrhöz vágta, majd a flakon továbbpattant a büntetés-végrehajtási őr testére.

A nő az első fokon, gyorsított eljárásban meghozott döntést tudomásul vette, így a Tatabányai Járásbíróság ítélete jogerős.

A cselekmény büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. november 20. 14:31
Helyes ítélet, de mit kaptak volna azok akik gyújtópalackot hajigáltak a rendőrökre, igaz azokat megvédte a Fidesz.
Himalája
2013. november 20. 14:23
"Hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Tatabányai Járásbíróság egy oroszlányi nőt" Sajnos, a demokráciákban is kettös a mérce. Ezt még a középkorból örököltük, ahol a nemesség is kiváltságokat élvezett. Ott sem volt mindegy, hogy nemesre, vagy jobbágyra emelte valaki a kezét. Ha mondjuk egy házmesterhez, vagy egy vizvezeték szerelőhöz vágta volna, nyilván, jóval kissebb lett volna a büntetés. Pedig a cselekedet, az okozott kár egy és ugyanaz. Suomorú.
Felebarát
2013. november 20. 14:09
akkor itt ugyan az a kérdés, ha ugyan ilyen szigorral járnak el mindig, akkor hány rendőrverő és rendőr által vert kapott hasonlót 2006-ban és utána?
Locassen
2013. november 20. 14:07
Ez nevetséges. Általánosságban egyetértek a közfeladatot ellátók fokozott védelmével, és a vasvillával a kivonuló közegekre fenekedő kiccsaládok kapják is meg, amit érdemelnek; de hogy egy nyavalyás eldobott vizespalack miatt valakit középértékkel megmérjenek, az enyhén szólva is túlzás. Még akkor is, ha a cikk szubtilis célzásai alapján a hölgy és környezete régi ismerőse lehet a helyi közrendvédelmi dolgozóknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!