Visszaveszi a magyar állam a Citadellát

2013. október 01. 18:57

A Citadellát jelenleg hasznosító magáncégek a világörökségi törvény alapján indult közigazgatási eljárás végén született határozat értelmében kötelesek 30 napon belül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. birtokába adni a területet.

2013. október 01. 18:57

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közlése szerint lezárult a világörökségi törvény alapján folytatott közigazgatási eljárás a nemzeti vagyon részét képező Citadella használatával, hasznosításával kapcsolatban. A 2013. október 1-jén megjelenő határozat kimondja, hogy a Citadella eddigi használata, hasznosítása nem felel meg a világörökségi törvényben foglalt követelményeknek, ezért a Citadellát használó, hasznosító személyek, társaságok és cégek kötelesek az általuk birtokolt területeket 30 napon belül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. mint az állam tulajdonosi jogait gyakorló szerv birtokába adni.

A minisztérium szerint a kormány célja, hogy a Citadella használati viszonyai tisztázódjanak, ezért minden jogi lépést megtesz annak érdekében, hogy érvényre juttatva a közérdeket, a kiemelt értéket képviselő, a budapesti világörökségi helyszín részét képező Citadellán rendet tegyen, és visszavegye az állami tulajdonú ingatlant a Citadellát hasznosító magáncégektől, melyek már eddig is számos esetben jogszerűtlenül jártak el.

A kultúráért felelős miniszter a világörökségi törvényben előírtak szerint felülvizsgálati eljárást indított a Citadella használatára vonatkozóan. A 2013. október 1-jén született határozat 30 napon belüli birtokbaadásra kötelezi az ingatlan használóit azért, mert nem feleltek meg a világörökségi törvényben foglalt szempontoknak. A határozat fellebbezésre való tekintet nélkül végrehajtható. 

(Hírünk illusztrációja solio Citadella című fotója.)

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. október 02. 09:23
Magyarul az állam ismét bevallotta, hogy képtelen szabályozni és a szabályokat betartatni, így inkább visszavonulót fúj és államosít. Gratulálok! És erre az államra vagyunk rábízva.
trespass
2013. október 02. 08:33
Sírhelyet vetet velünk magának a vezénylő tábornok? Ennyire súlyos? Mi lesz velünk, mi lesz velünk!?
RAMBO
2013. október 02. 08:25
Emlékeim szerint a Citadella egy körkörös kőfallal körülvett füves tér. Erre mindenképpen szükségünk van, nekünk, magyaroknak. Remélem, legalább párnagáz van alatta, mert egyébként a világon semmi értelmét nem látom a tranzakciónak.
painkiller00
2013. október 02. 06:52
Sztem már rég le kellett volna bontani az egészet.Hogy néz már ki?Igénytelenség a felsőfokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!