Szobordöntés: garázdaság gyanújával nyomoznak

2013. október 31. 17:58

Garázdaság gyanúja miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen a Magyar Szolidaritás Mozgalom szeptember 29-ei rendezvényén történt szobordöntés ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

2013. október 31. 17:58
A rendőrség tájékoztatása szerint az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága indította. Közölték azt is, hogy nyomozás érdekeire tekintettel az üggyel kapcsolatban nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.
 
A Szolidaritás szeptember 29-én, a budapesti Clark Ádám téren tartott kormányellenes demonstrációja végén lelepleztek egy Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló, bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A tömeg ezután a Lánchídon át a Terror Háza Múzeumhoz vitte a feldarabolt szobrot, ahol a maradványokat felállították. A feljelentő magánszemély az MTI-hez eljuttatott feljelentés-kiegészítésében Kónya Pétert, a Szolidaritás társelnökét is feljelentette garázdaságra való felbujtás miatt. Kónya Péter a demonstráción azt mondta, hogy a szobor szimbolizálja mindazt, amitől 2014-ben meg kell szabadulnia az embereknek.

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2013. november 01. 11:15
Orbán szobrot állítottak, majd ledöntötték? Akkor a szemetelés alapos gyanúja is felmerülhet...
IgazságosIzomViktor.
2013. november 01. 10:32
Ha ebből büntetőügyet csinálnak akkor erősen megrendül a hitem a független igazságszolgáltatásban.Ez egy szimpla tüntetés volt.Kárt nem okoztak semmiben,embert nem bántottak.A hatalom nem bírja még mindig lenyelni ezt az egészet,pedig egyre több hasonlóra számíthatnak.
Nemzeti Mutyikos
2013. november 01. 10:06
bezzeg a szarabbik egyenruhas felvonulasa az nem garazdasag...
BőröndÖdön
2013. november 01. 09:45
Na,mégis rendőrállam??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!