Orgovány: vádemelés négy rendőr ellen

2013. október 01. 13:29

Az agyonvert Bara József ügyében halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Kecskeméti Törvényszékhez a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az izsáki Rendőrőrs négy rendőre ellen – írja a hvg.hu.

2013. október 01. 13:29

A hvg.hu beszámol arról: a vádirat szerint az első és másodrendű vádlott április 8-án 17 óra körül Orgoványon intézkedést kezdeményeztek Bara Józseffel szemben, mert olyan bejelentés érkezett az Izsáki Rendőrőrsre, miszerint a férfi lopással gyanúsítható. A sértettet előállították, beszállították a rendőrörsre. Ott vallatni kezdték, hogy ismerje be a bűncselekményt. Bara Józsefet ököllel és gumibottal egyre durvábban verték, olyannyira, hogy a sértett eszméletét vesztette, majd meghalt.

Ezen túlmenően az ügyészség vádat emelt további, 2013. januárjában, februárjában és márciusában elkövetett bűncselekmények miatt is: az első és másodrendű, illetve egy alkalommal az első és harmadrendű vádlottak a bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt vagy más okból az Izsáki Rendőrőrsre előállított sértetteket, összesen négy férfit bántalmaztak azért, hogy vallomást tegyenek – írja a hvg.hu.

A vádlottakat a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség a halált okozó testi sértés bűntettén kívül kényszervallatás, jogellenes fogvatartás, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, hivatalos személyként elkövetett közokirat-hamisítás bűntetteivel, továbbá könnyű testi sértés vétségével is vádolja.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. október 01. 17:28
A rendőrségnél nem sikerült a rendszerváltás...
vidorka
2013. október 01. 14:45
500 évet a mocskoknak!
antiszemitizmus = önvédelem náciktól
2013. október 01. 13:36
orgoványon a bolsinácionistákat kell elásni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!