Már csak a bíróságban bízhat a békéscsabai ellenzéki jelölt

2013. október 16. 11:38

A területi választási bizottság jóváhagyta a Békéscsabai Választási Bizottság azon döntését, amely nem vette nyilvántartásba a közös baloldali jelöltet, mivel a Párbeszéd Magyarországért nem megfelelő működési igazolást nyújtott be. A PM élt jogorvoslati lehetőségével, és bíróságra viszi az ügyet.

2013. október 16. 11:38

Egyetértett a helyi választási bizottság döntésével a Békés Megyei Területi Választási Bizottság: a testület jóváhagyta, hogy a Békéscsabai Választási Bizottság nem vette nyilvántartásba jelölő szervezetként a Párbeszéd Magyarországért pártot, amiért az nem megfelelő dátumú működési igazolást nyújtott be. Emiatt a közös baloldali jelölt, Kovács Katalin nyilvántartásba vételét is elutasította a választási bizottság, aki így elképzelhető, hogy nem indulhat a november 10-i időközi önkormányzati képviselő-választáson. A területi választási bizottság egyhangú döntése után már csak a Gyulai Törvényszéken kérhető felülvizsgálat az ügyben – írja a hvg.hu.

Frissítés

Karácsony Gergely közleményben jelezte: bíróságra viszik az ügyet. A PM politikusa szerint egyébként hasonló adminisztratív problémák máskor korábban is előfordultak már a szabad választások történetében, de azokat mindig kezelni lehetett. Mint megjegyezte: az ellenzék már korábban is kifejezte aggodalmát a helyi választási bizottság politikai elfogultságával kapcsolatban.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2013. október 16. 16:45
"Karácsony Gergely közleményben jelezte: bíróságra viszik az ügyet. A PM politikusa szerint egyébként hasonló adminisztratív problémák máskor korábban is előfordultak már" "adminisztratív probléma" milyen szépen mondja a törvénysértést.
Antigoné
2013. október 16. 13:12
Ennyit az Együtt "szakértelméről". Szánalom.
Zod
2013. október 16. 13:09
Már csak a BÍRÓban bízhatnak,hogy jóelvtárs-e ,mert a törvény alapján nem indulhatnak.
kaktuszvirág
2013. október 16. 12:52
A törvény nem tudása, nem mentesít a törvény hatály alól.Ha a gyulai Bíróság mégis nekik ad igazat,akkor tényleg nincs törvényesség MO.-n.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!