Költségvetési blogot indít az LMP

2013. október 24. 16:34

Blogot indított az LMP, ahol a párt politikusai és szakértői mellett bárki elmondhatja a véleményét a jövő évi költségvetési javaslatról. A párt ugyanitt fogja bemutatni saját alternatív büdzséjét is ‒ jelentette be Vágó Gábor.

2013. október 24. 16:34

Ma kezdte meg a parlament a költségvetési törvényjavaslat általános vitáját, amely azonban az LMP szerint nem megbízható, nem reflektál a Magyarországon és a világban zajló társadalmi és gazdasági folyamatokra, valamint nem mutat olyan kitörési pontokat, amelyeken keresztül az ország kijuthat a kátyúból.

Az LMP ezért egy olyan blogot hozott létre, amelyen politikusaik és szakértőik mellett bárki véleményt mondhat a javaslatról. Az oldalra témák szerint tagolva fogják feltölteni saját alternatív büdzséjüket is ‒ közölte Vágó Gábor. Az ellenzéki párt szerint a megbízhatóság és a kiszámíthatóság egyik feltétele az lenne, hogy az adótörvényeken ne lehessen bármikor változtatni, valamint egy olyan adórendszerváltást is meghirdetnek, amelyikkel annyira lecsökkentenék a munkát terhelő adók és járulékok szintjét, hogy egy átlagos adózó 25-30 ezer forinttal vihessen többet haza. Emellett több pénzt fektetnének az oktatásba, az egészségügybe, a humán illetve környezeti tőkébe ‒ foglalta össze a politikus.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
daermon
2013. október 25. 11:48
10M szövetségi kapitány, 10M jogász és 10M költségvetést értő, elemző közgazdász országa. De ami a legrosszabb az egészben: sok ember el is hiszi, h. ő érti, átlátja sőt jobbítólag módosítani is képes a költségvetést. Ennyiben én különb vagyok tőlük ;)
Blasio23
2013. október 25. 09:24
Már régen kellett volna egy ilyen blogot csinálni. De nem csak a költségvetésről, hanem arról, hogy milyen Magyarországot képzel el az LMP, azt, hogyan szeretné megvalósítani. Százezreket lehetne bevonni így a politikába, ami nagyon fontos egy ilyen apátiába süllyedt, reményét vesztett országban.
FabiánA
2013. október 24. 18:00
"amelyikkel annyira lecsökkentenék a munkát terhelő adók és járulékok szintjét, hogy egy átlagos adózó 25-30 ezer forinttal vihessen többet haza. Emellett több pénzt fektetnének az oktatásba, az egészségügybe, a humán illetve környezeti tőkébe ‒ foglalta össze a politikus." Ez minden szép és jó csak ha csökkentenétek adót akkor hogyan is költenétek többet? Hitelből? Azt Meggyesi és Feri eljátszotta 2002-2006 között meg is lett az eredménye
kjkj945
2013. október 24. 17:22
Lumpolni akarnak jövőre is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!