Horváth: Tarlós hazudik

2013. október 31. 19:19

A szocialista Horváth Csaba szerint Tarlós István budapesti főpolgármester hazudott, amikor azt állította róla, hogy az előző önkormányzati ciklusban főpolgármester helyettesként ő felügyelte volna a hajléktalanellátást.

2013. október 31. 19:19

Horváth Csaba, az MSZP volt budapesti főpolgármester-jelöltje Tarlós István szerdai állásfoglalására reagált. A főpolgármester álláspontja szerint Budapesten „gőzerővel folyik a dezinformálás”, a „beindult kampány két slágertéma köré szerveződik”: a hajléktalanprobléma és a Római-parti védmű kérdése köré.

Horváth Csaba válaszában arra is utal, hogy a főpolgármester azt írja, hogy krízishelyzetben ma 6900 embert képes ellátni a fővárosi hajléktalanellátó rendszer, miközben Tarlós István úgy fogalmaz, hogy „mindez korábban nem volt”. A szocialista politikus szerint ezzel szemben az előző önkormányzati ciklusban a főváros a téli időszakban – civil szervezetek, köztük a Máltai Szeretetszolgálat és a Menhely Alapítvány együttműködésével – 7000 ember ellátásáról gondoskodott.

Hangsúlyozza, hogy 2009-ben a főváros csak a téli felkészülésre 3,3 milliárd forintot költött. Hozzáteszi, hogy 2002 és 2006 között II. kerületi polgármesterként a nappali hajléktalan-ellátásban több helyen hozott létre ellátó kapacitásokat a Moszkva tér és a Margit híd környékén. Arról is ír, hogy 2004-től a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány létrehozásával mintaprojekteket valósítottak meg. A Sorsfordító Mentor Program keretében elesett egyéneket és gyerekes családokat segítettek vissza az önálló életbe, az alapítvány a mai napig működik – közli Horváth Csaba, hozzátéve: a programnak aktív tagként, a kuratórium elnökeként segíti munkáját.

Horváth Csaba szerint a jelenlegi rendeletek üldözik a hajléktalanokat, nem tesznek különbséget eltérő sorsok között, nem foglalkoznak a megelőzéssel, az egyénre szabott segítségnyújtással, mentorprogramjuk nincs, a díjhátralékosok támogatását megszüntették. Nem a probléma megoldásán dolgoznak, hanem az elrejtésén – írja.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. november 01. 15:13
Ha Tarlós nem küzdene prosztata bajokkal (sose mondtam, hogy de!!), a tökei a helyén lennének, és nem lett volna SzDSz alapító, nem csak elszámoltatta volna a mi kedves szelpítős Rózsadomb-i szidó Demszky -helyettesünket, de megnyúzatta volna, mielőtt kiköphette volna, hol vannak a milliárdok. De, a mi "Tavlószunk" mint az őt protezsáló 2/3-os iszé, nem érezte szükségesnek elszámoltatni a 20 évig Budapestet szopató bal-lib internácikat. Most azért is 7 milliárddal lesz kevesebb az..iszére, mert a "bálna" kötbértartozását is ki kell fizetni, mert a bíróság, egy offshore project-cégnek megitélte a... Tavlósz úv, Tavlósz úv! Tesszék kinyalni a Matolcsi úv szeggét, mert a devizahitel-átvállalás...yada-yada-yada-... Shabat Shalom! You fucking owe us all our money!
bsandor
2013. november 01. 11:11
Horváth,,csacsi csabi,, mindig hazudik,elvégre sajtból van a hold és ingyen lesz a tömegközlekedés.Természetesen az MSZP által vezetett Budapesten.
luga
2013. november 01. 09:24
Csabika, a matek zseni.
Mandiner Troll
2013. október 31. 22:19
Tarlósról sok mindent el lehet mondani, de általában igazt mond. Igazi vaskalapos, az elveihez mereven ragaszkodó ember. A hazugság nála bűn. Ellenben Horváth Csaba egy simulékony kis féreg, akinek azt sem szabad elhinni, amit kérdez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!