Hiába lobbizott Budapest ellen Tavares

2013. október 17. 13:17

Egyedül maradt Rui Tavares a Magyarország elleni kritikus álláspontjával az Európai Parlament (EP) szakbizottságában, ahol az európai rendőrakadémia székhelyének kiválasztásáról volt a vita – írja a Magyar Nemzet.

2013. október 17. 13:17

A Magyar Nemzetben arról olvashatunk: Rui Tavares a bizottság elnökéhez és koordinátoraihoz címzett levelében úgy vélekedett, hogy a CEPOL Budapestre költöztetése ellentmondana az EP azon határozatának, amely elmarasztalta Magyarországot az alapvető jogok helyzetét – miközben az EU-országok belügyminiszterei már állást foglaltak Budapest mellett.

Az EP szakbizottságában Tavares felvetése visszhangtalan maradt. A fideszes Gál Kinga EP-képviselő szerint senki nem volt igazából vevő Tavares felvetésére. A szocialista Göncz Kinga is úgy fogalmazott: az európai rendőrtovábbképzés székhelyének az ügyét el lehet választani az alapvető jogok magyarországi helyzetétől.

A CEPOL jelenleg még Nagy-Britanniában működik, de el fog költözni a szigetországból, ezért van szükség az új helyszín választására. Az európai rendőrakadémia székhelyének megváltoztatásához az Európai Parlament jóváhagyására is szükség van.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. október 17. 21:44
az egy dolog, hogy több igazság van a tavares jelentésben, mint a kúrmány szeretné, de esetleg épp ezért nem kéne szabotálni az ajrópai intézmények idetelepítését sem, nemde? pláne, hogy a rászistáfásisztá magyar rendőrök végre megtanulhatják, hogyan lehet a nem létező pirézbűnözést eu konform módon buldózerrel, kitoloncolással, rohamrendőrökkel és védőfallal felszámolni :DDD
BőröndÖdön
2013. október 17. 19:30
Naná,egy ilyen makulátlan belügyminiszterrel csak nyerhetünk...
Monkey4you
2013. október 17. 19:21
Látod köcsög, már a szocik is szarnak rád!!!
states
2013. október 17. 16:42
Szegény szocik, bocs, az Egyesült Szocialista Párt lassan elveszti az utolsó reménysugarat is, ami a jövő évi választásokat illeti, pedig már eddig is épp hogy pislákolt az a sugár. Minden jel szerint már az unióban is leírták a jövő évi esélyeiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!