Együtt-PM: A Fidesz csaló antidemokraták szövetsége

2013. október 06. 12:44

A Fidesz vezetői nyilatkozataikban gyakorlatilag beismerték, hogy két héttel ezelőtt csaltak a bajai időközi, önkormányzati választáson és 2014-ben is ilyen eszközökhöz akarnak nyúlni – mondta Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2013. október 06. 12:44
Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is úgy nyilatkozott: nem csaltak, a bíróság csupán kampánycsend-sértést állapított meg, amely 2014-ben már nem számít csalásnak.
 
Juhász Péter szerint azonban a bíróság ítéletében úgy fogalmazott, hogy Baján súlyos jogsértés történt a választások befolyásolása érdekében. Az Együtt-PM szövetség társelnöke szerint jövőre is csalásnak számít majd a szavazók szervezett szállítása a szavazókörökhöz.
 
Álláspontja szerint a Fidesz nevére vette a csalást, így a pártot át is lehetne nevezni „Csaló Antidemokraták Szövetségére”. Erre a célra egy logót is készítettek, amelyet Juhász Péter kihelyezett a nagyobbik kormánypárt Lendvay utcai épületének kapujára, a bíróság ítéletét pedig bedobta a postaládába.
 
Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.
 
A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton döntött úgy, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben. A végzés szerint kampánycsend-sértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. október 06. 20:14
rytkó emília önéletrajzát, izé, vezércommentjét várjuk
GV0917
2013. október 06. 16:12
Árulkodunk! Jól esik ez zúzánknak, jobban mint a kendermag!Mégis minden piti álhírt Juhász Péter összerak!Te Kukori!Szaladj, mert vár a Gá-gá főnök!
csenge
2013. október 06. 15:57
Jegyezzük meg jól az Együtt-PM nevét, a választások után úgyse hallunk róluk.
kjkj945
2013. október 06. 15:11
Együtt-PM A csaló antidemokraták szövetsége!! Tudjuk, minek pampognak???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!