Dán-magyar cég vette meg a Juventust

2013. október 06. 13:31

A dán-magyar tulajdonban lévő Ayudate Holding Tanácsadó Kft. megvásárolta a Juventus Rádiót üzemeltető cégeket.

2013. október 06. 13:31

Makra Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a jelenlegi menedzsmenten nem változtatnak. A vásárlás értékéről üzleti titokra hivatkozva nem tájékoztatott.

A közlemény szerint a már 24 éve zenét sugárzó Juventus Rádiót az elmúlt kilenc évben az ír Communicorp tulajdonolta. A sikeres frekvenciapályázat után több érdeklődő is ajánlatot tett a csatornára. Az ajánlattevők közül a dán-magyar tulajdonban lévő Ayudate Holding Tanácsadó Kft. vásárolta meg a rádiót üzemeltető cégeket.

A média portfólióját folyamatosan szélesítő Ayudate Investment Groupnak ez az első, de nem az egyetlen akvizíciója Magyarországon. Makra Zsolt elmondta: további felvásárlásokat terveznek a távközlés és a média területén, a vállalatcsoport jelenleg 15 céget működtet Magyarországon. Hozzátette: a Juventus Rádió az egyik legerősebb politikailag független média brand Budapesten, megtartva a függetlenséget, a jelenlegi menedzsmenttel és az adásmenet minimális változtatásaival szeretnék tovább erősíteni a rádió hallgatottságát és a reklámpiacon elfoglalt helyét.

Door Tamás, a Juventus Rádió vezérigazgatója a közlemény szerint üdvözölte a közös munkát, mivel az Ayudate biztosan innovatív támogatója lesz a rádió további fejlődésének. Az Ayudate Investment Group cégei egyebek között távközlési szolgáltatásokkal, IT infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkoznak. A csoport összesített árbevétele 2012-ben 2 milliárd forintot tett ki, közel 100 dolgozót foglalkoztatnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!