A Jobbik szerint „kamupárt” a Magyar Hajnal

2013. október 31. 18:28

A Jobbik szerint a szerdán alakult Magyar Hajnal komolytalan formáció, a tíz alapító tagon kívül nem rendelkeznek se alapszervezetekkel, se tagsággal, de híján vannak képviselőjelölteknek és aktivistáknak is – tudatta közleményében a Jobbik álláspontját Dúró Dóra.

2013. október 31. 18:28

Dúró jelezte, pusztán a sajtómegkeresések miatt reagálnak a hivatalosan még be sem jegyzett Magyar Hajnal elnevezésű párt megalakulásának bejelentésére. A Jobbik közleményében emlékeztet rá, hogy a bejegyzésre váró párt alapító tagjai közül többen a Jobbikból kizárt vagy kilépett „sértett emberek”, akik egymással is nehezen összeférhető személyiségek, így a pártba már induláskor bele van kódolva annak szétesése is. Erkölcsileg pedig komoly teher, hogy az új párt elnöke olyan személy, aki Szent Koronára tett esküjét megszegve nem adta vissza mandátumát.

A Jobbik szerint a Magyar Hajnal fő motivációja, hogy az új kampányfinanszírozási rendszert kihasználva egyfajta „kamupártként” komoly anyagi forrásokhoz jussanak. Az ellenzéki párt azonban így is azt kívánja a Magyar Hajnalnak, hogy az állami kampánytámogatás megszerzésén túl találjanak maguknak hasznos nemzeti és társadalmi célokat is – zárul a Jobbik közleménye.

Kisgergely András a Magyar Hajnal elnöke, korábbi jobbikos politikus bemutatkozó sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a párt, amely indulni akar a következő választásokon, magyar, nemzeti, keresztény és szociális alapokon áll. Egyelőre bejegyzés alatt áll, a bíróság hiánypótlásra szólította fel őket.

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. november 01. 14:30
Nohát, nohát! Most megint lehet nácikolni a magyarokat. Nagyon hiányzott!
Thomas Müller
2013. november 01. 12:42
Ezt nem vártam a Jobbiktól. Miért nem tudják elviselni, hogy egyesek máshogy akarnak politizálni, akiknek ugyanazok a céljaik? Miért kell ugyanúgy sarat dobálni a másikra, mint ahogy a megélhetési pártok csinálják? De ez a hajnalosokra is igaz. Pedig Dolfi is többféleképpen próbálta megszerezni a hatalmat, elsőre, erőszakkal még nem sikerült, aztán az övé lett a legnépszerűbb párt. Széchenyi és Kossuth is más utat képzelt el, de közben nem gyalázták egymást.
kukagyerek
2013. november 01. 11:57
A "magyarhajnal" nevű képződménnyel az a baj csak, hogy magyarellenes sugallatra (felbujtásra) próbálja megosztani a nemzeti oldalt. Kár nekik erőlködni, mert erre már ott van a finesz, meg a csimbók pártja, a kádéenpé.
Samu
2013. november 01. 11:13
Ezt nem kellett volna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!