A bajai videó szereplői nem mind bajaiak – MSZP-s szál a történetben?

2013. október 20. 21:44

A Blikk szerint az MSZP-székházból rendelhették meg a bajai videót. Más értesülések szerint a szereplők közül többen nem bajaiak, és nem ismeretlenek a rendőrség előtt.

2013. október 20. 21:44

A Blikk meg nem erősített értesülései szerint vallomást tett a rendőrségen a videó egyik készítője, K. G., aki cigány kisebbségi önkormányzati képviselő Solton. Vallomásában arról beszélhetett, hogy G. R., P. J. és B. J. játszották el a megvesztegetést, J. B., A. Z. és ő pedig filmeztek. A Blikk tudomása szerint K. G. azt is vallotta, hogy a bajai 32. szavazókörben tartott két választás között két társával együtt az MSZP budapesti székházában az MSZP sporttagozatának egyik tagja kérte tőlük, hogy készítsenek egy olyan filmet, amiben bemutatják, hogyan vásárolhatott szavazatokat a Fidesz Baján. 

Az MSZP a leghatározottabban cáfolja, hogy köze lenne a hvg.hu-n megjelent, a bajai választással összefüggő videóhoz – jelentette ki vasárnap este a párt szóvivője. Török Zsolt emlékeztetett arra, hogy az MSZP volt az első, amely választási csalás gyanúja miatt feljelentést tett a bajai választás kapcsán. Hozzátette: hamis vád miatt büntetőfeljelentést tesznek az ellen a magánszemély vagy médium ellen, amely azt állítja, hogy az MSZP-nek köze lenne a videóhoz.

Az M1 Híradó arról számolt be, hogy a rendőrségi vizsgálat eddigi eredményei alapján hamis, illetve manipulált a pénteken nyilvánosságra került felvétel. A Híradó szerint a bajai G. R.-en kívül a többi szereplő nem bajai, B. J. és P. J. sükösdiek, és többen is voltak már korábban büntetve. Szombaton a Mandiner írt elsőként arról, hogy a videó szereplői közül többen nem bajaiak.

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vidorka
2013. október 21. 12:36
Na szóval.... a Fidesz csalt Baján ez napnál világosabb hiszen a kecskeméti bíróságtól papírjuk is van róla. Tehát a Fidesz csalt Baján ezért a Fidesz csaló! S ezt a videót fideszes képviselők jó ismerősei készítették . Ezt is tudjuk. Akkor nyilvánvaló hogy a Fidesz megrendelésére játszottak a szocikra s ezzel terelni el a vádat a Fideszről A Fidesz csal, lop, hazudik, ezt már évek óta tudjuk. Baján ne tette volna? S pont az a Zsigó aki nap mint nap hazudhatott bármiről mint fidesz szóvívő, pont Baján nem csal vagy Baján nem hazudik? Na azért ezt senkisem hiszi el.
tatka46
2013. október 21. 10:46
Az egész Bajai választás híven tükrözi a magyar politikai kultúrát, csalnak balról, csalnak jobbról, azt hiszem ezeket mind el kellene zavarni a sunyiba .A2014-es választás lesz a legdurvább köszönhetően a mostani mocskos politikusoknak.
öszödibeszéd
2013. október 21. 10:46
Mondjuk a hvg-nek minden írása ilyen manipulatív, úgyhogy intelligencia nem olvassa már. Szoci-hívő ismerősöm mutatta a minap, hogy egy kanadai faszjani újságíró Magyarországot sértegető véleményét közlik hosszan. Nem értettem, hogy felnőtt emberek minek foglalkoznak ilyen gyerekes dolgokkal, butaságokkal... Erre a kis maradi hvg a legnagyobb szégyent hozza szoci haverjaival Magyarországra... Miről papol(tat)nak ezek? Elmaradott az ország??? Az. Benne veletek az élen, balos idióták. Kettőig nem bírtok számolni, mire ez a nagy arc!? Srácok, ugye azért nem ilyen demokratikus fordulatot szeretnétek? Ugye nem ez a szabad és független sajtó???
kukagyerek
2013. október 21. 09:01
mit szól ehhez orbán és balog?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!