83 milliárdot költ a kormány stadionra

2013. október 04. 10:05

A jövő évi költségvetési tervezetben 83 milliárd forint van a stadion építésekre elkülönítve. Ebbe beletartozik az összes építés és a fejlesztés is.

2013. október 04. 10:05

A kormány a jövő évi költségvetésben 83 milliárd forintot különített el a stadionok építésére, rekonstrukciójára. Ebből a pénzből épül a ferencvárosi, a debreceni, a szombathelyi, illetve a Puskás stadion, valamint megújul a győri, a székesfehérvári és a diósgyőri sportlétesítmény is.

Az MSZP azzal támadja a kormányt, hogy az összes fejlesztési pénz negyedét a stadionépítésekre költi. Giró-Szász András kormányszóvivő elmondta, hogy ebben erős csúsztatás van, hiszen a sportlétesítmények fejlesztésére jut ennyi pénz, ezért ebben a pénzben több száz tornaterem megújítása is benne van már.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendetta
2013. október 04. 17:45
Remélem, minden településre jut majd legalább 1 stadion. A 200fős falucskába is. Tényleg, felhőkarcolókat nem akarunk?
bigyomail
2013. október 04. 12:03
Ha jól emlékszem, akkor 295 milliárdra tervezték a hiányt. Ha ebből levesszük a stadionok 83 milliárdját, amit azért lássuk be tudunk még pár évig nélkülözni, ennyivel kevesebb hitelt kellene felvenni.
Secnir
2013. október 04. 11:58
logika: 83 mrd új stadionok építésére = cirka 50mrd anyagköltség + 23mrd bérköltség (és haszon) tehát a kormány egy év alatt kiad 23 mrd forintot bérköltségre, azonban ez NEM állandó munkahelyteremtés, mert cirka csak egy egyéves projekt. ha azonban ezt a 83 mrd-ot VALÓBAN munkahelyteremtésre fordítaná (átképzéstől kezdve külföldi vállalkozók megnyerésére, magyar indulótőkeknélküli mikrovállalkozások beindítására, neadjisten a gazdálkodáshoz VALÓBAN értők megsegítése), az nem EGYÉVES, hanem többéves viszonylatban is FOLYAMATOS munkát ad az embereknek. tegyük a kezünket a szívünkre: mire adnátok ki 83mrd-ot? azért, hogy országos szinten jó esetben 15 ezer ember szórakozzon hétvégenként , vagy mondjuk 10.000 fő (most mondtam egy számot) hosszútávú megélhetését biztosítsa? valaki beszéljen viktorral.
kizökkentidő
2013. október 04. 11:42
Vajon miért szeret a mindenkori kormány minden áron építkezni? /költői kérdés/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!