Zuschlag János letöltötte börtönbüntetését

2013. szeptember 18. 08:44

Hatéves börtönbüntetése után szabadult Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet épületéből Kecskeméten

2013. szeptember 18. 08:44

A 2013. szeptember 18-án Kecskeméten szabaduló Zuschlag – egykori szocialista országgyűlési képviselő – bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt ült börtönben.

Frissítés (8:54):

Az egykori szocialista politikus a börtön kapuján kilépve nem nyilatkozott senkinek, beszállt egy rá várakozó BMW személyautóba, amely elvitte a helyszínről.

A Szegedi Ítélőtábla 2011. január 31-én hozott jogerős ítéletében másodfokon két és fél évvel mérsékelte az első fokon, az akkor még Bács-Kiskun Megyei Bíróságon kiszabott fegyházbüntetést.

Az elsőfokú eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Zuschlag Jánost 8 év 6 hónap börtönbüntetésre, vagyonelkobzásra és a közügyektől való eltiltásra ítélte, amelyet a másodfok lényegesen enyhített, mert a vagyonelkobzást nem rendelte el a táblabíróság.

A Szegedi Ítélőtábla a volt politikust társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert, összesen 75 millió forintos támogatásokat.

Az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő büntetésébe beszámították az előzetes letartóztatásban eltelt időt.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. szeptember 19. 08:32
És minden okunk megvan feltételezni, hogy Zuschlag János jobb ember lett ennyi év alatt. Jobb ember lett Zuschlag János, és talán okosabb is. Legalább annyival okosabb, hogy pontosan megértette, ha úgy alakulnak a dolgok, nem számíthat senkire, leginkább a sajátjaira nem. Megértette, hogy ott, akkor, a Terror háza előtti hülye és felesleges viccével tette leginkább tönkre az életét.
Trükkök Százai...
2013. szeptember 18. 17:09
Irány Ibiza, a golfütők már becsomagolva.
Akitlosz
2013. szeptember 18. 16:35
Jó, rendben. Ezentúl akár a társadalom hasznos tagja is lehetne.
qccqccqcc
2013. szeptember 18. 16:28
Cusi-musi, vár a DK:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!