Van igény a szélsőjobbra a szakértő szerint

2013. szeptember 12. 10:40

A Magyar Hajnal megjelenése a Jobbik szétmorzsolódásának köszönhető – mondta Félix Anikó szélsőségkutató.

2013. szeptember 12. 10:40

Félix Anikó szélsőségkutató szerint a Jobbikon belüli konfliktus eredménye a radikális Magyar Hajnal megjelenése, ami idegengyűlölő akciókkal és „erőteljes civil vagy álcivilnek nevezhető” programmal állhat elő. Félix szerint a Magyar Hajnal a görög mintákat követi.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. szeptember 12. 15:42
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9ls%C5%91jobboldal A modern szélsőjobboldali ideológiák legismertebb formái az (egymáshoz hasonló) nemzetiszocializmus és a fasizmus. Európában szinte mindegyik országban van szélsőjobboldai politikai szerveződés, a legtöbb helyen azonban még a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt sem érik el. Korábban Franciaországban a Nemzeti Front és Hollandiában a Pim Fortuyn Listája erősebb, Németországban a Német Népi Unió gyengébb támogatottsággal bírt. Kelet-Közép-Európában a kommunista rendszerek bukása után erősödött meg a nacionalizmus és így a szélsőjobboldali pártok is. Szlovákiában például a Szlovák Nemzeti Párt a kormánykoalíció részét képezi, míg Romániában a Moldova annektálását önmaga elé nyíltan kitűző Nagy-Románia Párt erős középpárt, 10-15%-os választási eredménnyel. Az Európai Parlamentben az „Identitás, Hagyomány, Szuverenitás” (ITS) néven alkotnak külön frakciót az oda bejutott szélsőjobboldali politikusok. "" Tehát fél x nemzetiszocializmust és a fasizmust vakar!!!
Belfast
2013. szeptember 12. 15:33
Ostoba kancsi zsidó p...a! Halvány gőze sincs a magyar nemzeti radikális táborról, hiába fizetik őt és az intézetét a zsidók.
Ernesto Valverde
2013. szeptember 12. 14:55
Szélsőségkutató :)))))))))))) ha valaha is hatalomra kerül egy magyar kormány, akkor majd el kell menned dolgozni Anikó drága! Meló után a szabadidődben persze azt kutatsz amit akarsz, valódi szólás és gondolatszabadság lesz.
vizipipa
2013. szeptember 12. 13:59
A ballib kórus mindig azt sulykolja, hogy ő a centrum, ami persze egyszerűen nem igaz. A MIÉP megjelenése fájdalmas volt nekik, jelezte, hogy a politikai paletta jelentős része egyszerűen üres.A Fideszt sem tudták szélsőségesezni, hisz akkor mi a MIÉP? A Fidesznek ezért most is nagyon jó, hogy van egy Jobbik. Egy Magyar Hajnal (vagy akármi) megjelenése nyilvánvalóvá tenné, a Jobbik sem az abszolút szélsőség van még további hely. Hozhatna némi tisztulást is, mert a jelenleg a Jobbiknál lévő (más híján) legradikálisabb réteg átmehetne hozzájuk. A lib társaságról is egyértelműbb lenne milyen távol vannak ők a centrumtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!