PM: Tarlósnak folyamatosan ad hoc ötletei vannak

2013. szeptember 03. 09:21

A Párbeszéd Magyarországért (PM) fővárosi közgyűlési képviselői szerint Tarlós István főpolgármester szakmai megalapozottság nélküli ad hoc ötletekkel áll elő.

2013. szeptember 03. 09:21

Somfai Ágnes képviselő a Fővárosi Közgyűlés keddi ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az esetleges ötletekre példa a római parti mobilgát ügye. A képviselő úgy vélte, a lakóknak nem az a legnagyobb gondjuk, hogy nincs mobilgát, hanem az, hogy rendezetlen a part. Ezzel kapcsolatban pedig a főpolgármester helyi népszavazás kezdeményezését fontolgatja, Somfay Ágnes szerint viszont a kérdés átlépi a kerület határait, ezért a budapestieket kellene megkérdezni.

Szintén ad hoc ötletnek tartja a PM-es képviselő a közlekedési lámpák áthangolását, hogy folyamatosabb legyen az autóforgalom. Szerinte elképesztő és szakmai megalapozottság nélküli a kijelentés, mivel Budapest élhetőségének kulcsa a közösségi közlekedés, amelyet a lakosság 61 százaléka használ.

Hanzély Ákos a sporttámogatásokkal kapcsolatban azt mondta, a keddi ülésen 67 szervezetnek 13 millió forintot szavaznak meg, és szerinte ez igazságtalan, mert a nyári szünet előtt az FTC-nek 100 millió adtak. A sportkoncepcióval ellentétes és szabálytalan, hogy a támogatás 90 százaléka az FTC-t, 10 százaléka pedig a többi sportklubot illeti – vélekedett a képviselő.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2013. szeptember 03. 09:43
jellegzetesen "demokratikus" ötlet a budapestieket kérdezni mobilgát ügyben mert leszárják azt hogy kinek a házát viszi az ár. Pont olyan mint a margitszigeti népsavazás volt.
Kvasztics Fedor
2013. szeptember 03. 09:43
Vitézy a rokoni kapcsokatai miatt kapta meg Budapestet mint egy terepasztalt, hogy társaival együtt jókat játszhassanak. Azért, mert ő nem vezet, még nem kéne az autós közlekedést ellelhetetleníteni. Egyelőre nem hozták létre azt a tömegközlekedést, amire hivatkozhatnának a gépjárművek mellőzésének követelésekor.
rosszkutya
2013. szeptember 03. 09:33
Jól van, a lámpák állítgatását a kib@szott tehetséges Dávidka kezdte meg, azért, hogy nyerjen a körúti villamosoknak 2, azaz kettő percet a teljes vonalon. Ezt biztos, hogy vissza kell csinálni, mert lehet, hogy a tömegközlekedést a lakosság 61 százaléka használja, de a szar levegőt meg a 100 százaléka lélegzi be.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 03. 09:33
Tisztelt Tartlós Úr! Ez az a véleménytípus, amivel nem érdemes, sőt nem szabad foglalkozni. Úgy kell átlépni ezeken, mint az útszéli kutyagumin. Mert az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!