Orbán: A bérek emelésének korszakába léptünk

2013. szeptember 03. 09:52

Orbán szerint fontos, hogy minden általános iskolás ingyen juthasson a tankönyvekhez.

2013. szeptember 03. 09:52

Törökbálinton tartott évnyitó beszédében a miniszterelnök elmondta: „ma már Magyarország képes arra, hogy fejlessze az iskoláit, az oktatási rendszerét”, és így egyre több helyen valósulhatnak meg „nagyszabású fejlesztések gyermekeink számára”. Orbán Viktor hangsúlyozta: 359 iskolában indítottak iskolafejlesztési programot. A miniszterelnök szerint olyan oktatási rendszert hoznak létre, amely „nem konzerválja az egyes társadalmi rétegek közti szakadékokat”.

Orbán szerint az is fontos, hogy minden általános iskolás ingyen juthasson a tankönyvekhez, ezért első lépésként ezt az első évfolyamosok és a rászorulók részére tették lehetővé. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy olyan oktatási rendszer létrehozása a cél, „ahol nemcsak tanulni, hanem tanítani is érdemes”. Mint mondta, ezért is alkották meg a pedagógusok előmeneteli rendszerét. Orbán szerint „Magyarország jobban teljesít”, és eljutottunk oda, hogy „beléphetünk a bérek és fizetések ésszerű, gazdaságilag megalapozott emelésének korszakába”. 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. szeptember 04. 08:19
max a közbéreseknek tudja emelni...szóval a versenyszférába még nem nagyon tud beleszólni... most akkor maradtak a potlékok vagy sem..és mely szinttől emelkedik a fizu?
Rabonban
2013. szeptember 03. 20:44
Csak már látnám azt a bért, amelyről másfél éve minden nap beszéltek...
OberEnnsinnen
2013. szeptember 03. 20:29
Elgondolkodtató "hozzászólások". Most már tudom: a béremelés= bércsökkenéssel, államilag megtermelt béremelés=külföldi hitelek bérezésre fordítása. Ezek után csodálkozunk, hogy Alföldi Róbert nagy művész, és a Fidesz máris elvesztette a jövő évi választásokat?
MacElek
2013. szeptember 03. 19:55
Jól van, csak a multikat is nógatni kell, hogy emeljenek. Mert már húsz éve Európában vagyunk, és van egy kis lemaradásuk, amit sürgősen be kéne hozniuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!