Nem tetszik a szabálysértési törvény módosítása A Város Mindenkié csoportnak

2013. szeptember 18. 19:06

A szabálysértési törvény módosítása ellen budapesti aluljárókban kezdett szerdán kampányolni A Város Mindenkié csoport.

2013. szeptember 18. 19:06

Céljuk, hogy meggyőzzék az országgyűlési képviselőket: „ne asszisztáljanak tovább a szegénység kriminalizációjához, és ne szavazzák meg az embertelen és felesleges törvényt”.

A csoport tájékoztatása szerint a héten több alkalommal kitelepülnek a főváros frekventált pontjaira, és tájékoztatják a hajléktalanokat arról, hogy mire számíthatnak a szabálysértési törvény módosítása kapcsán, valamint felhívják a járókelők figyelmét a hajléktalanság kriminalizálásának veszélyeire.

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumában a csoport emlékeztetett arra, hogy a parlament a napokban tárgyalja Pintér Sándor belügyminiszternek azt a törvénymódosítási javaslatát, amely „szabálysértéssé kívánja nyilvánítani a közterületi hajléktalanságot és a kunyhók építését”. A szabálysértéssé nyilvánítás a bírság és a közmunka mellett elzárással is fenyegeti a hajléktalanokat – tették hozzá.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemjoe
2013. szeptember 19. 07:17
Na ez az egyik jól látható példája annak, hogy hogyan kell a Zemberek figyelmét elvonni, lekötni szóra sem érdemes témákkal, nehogy véletlenül a fontos dolgokkal tudjanak foglalkozni. Plusz negatív felhangot csempésznek a sztoriba és a gondolatok máris körbe- körbe futnak egy téma körül, miközben a nagy gazemberségek már nem is szúrnak szemet Pl. Mert ha szarba lépsz, sem dugod bele az ujjad a cipőn lévő trutyiba, szagolgatod, ízlelgeted, vajon mi is ez???? Lemosod oszt kész!
fogd a pénzt és kuss
2013. szeptember 18. 20:41
a város akkor lesz mindenkié, ha tiszta és rendes lesz, nem hugyszagú, kutyaszaros, és lépten-nyomon nem buknak hasra egy részeg hajléktalanba. addig csak az igényteleneké
Öreg
2013. szeptember 18. 19:54
A város akkor lesz az enyém is, ha mindenütt- az aluljárókban is rend és tisztaság lesz. Ha rend lesz a közterületeken, valamit visszakaptam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!