Navracsics: Reding Magyarországnak ad igazat

2013. szeptember 26. 10:49

Írország köteles lenne végrehajtani a magyar bíróság ítéletét a Tobin-ügyben, Viviane Reding uniós biztos válaszleve egyértelműen azt mutatja, hogy Magyarországnak igaza van – jelentette be a közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten.

2013. szeptember 26. 10:49

Navracsics Tibor sajtótájékoztatón emlékeztetett, az ügyben levélben fordult a biztoshoz, mert Írország mindezidáig arra hivatkozott, hogy nem köteles végrehajtani a magyar bíróság ítéletét, mert nem csatlakoztak egy ezzel összefüggő uniós kerethatározathoz.

A miniszter közölte, az Európai Bizottság osztja a magyar álláspontot. Írországnak kötelessége lenne a kerethatározatot végrehajtani, és nem hivatkozhatna arra, hogy Francis Ciarán Tobin büntetése nem hajtható végre az ír büntetés-végrehajtási intézetekben – jelentette ki.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2013. szeptember 26. 11:38
mindig begurulok a feltételes mód miatt
vigyor
2013. szeptember 26. 11:26
Nocsak! Ez egy meglepő fordulat, mégis mi történt Reding asszonnyal? Mintha kicsit mást nyilatkozott volna régebben a FAZ-nak...
Botos Menteur Máté
2013. szeptember 26. 11:16
Egyébként Navra remek jogi munkát végzett! Gratula, hogy jobban ismeri az uniós jogot, mint a hülye macskaeledel-fejű Redingnő. És jobban, mint az írek (akik persze akár simán hazudhattak is)
MacElek
2013. szeptember 26. 11:10
Ez az ügy az ő és az egész eus vezetés személyes szégyene. Hogy ilyesmi előfordulhat és tíz éven át folyhat az Unión belül. Ők pedig nem tudnak és/vagy nem akarnak tenni ellene. Ennyit az igazságról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!