MSZP: A kormány közös marketingakciót folytat a bankokkal

2013. szeptember 02. 12:20

Az MSZP szerint a kormány a devizahitelesek megsegítése helyett közös politikai marketingakciót kezdett a bankokkal.

2013. szeptember 02. 12:20

Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese hétfői sajtótájékoztatóján bírálta a banki költségek növekedését is. Közölte, szeptember 1-jétől a tranzakciós illeték emelkedése miatt tovább nőnek a családok terhei, a bankok többsége ugyanis ismét „brutálisan emeli díjait”. Véleménye szerint így a bérek és a nyugdíjak értéke is csökken, illetve fennáll az esélye, hogy a fizetéseket a bérszámfejtés után készpénzben kapják meg a munkavállalók. A politikus emlékeztetett arra, hogy az MSZP korábban kezdeményezte: a fizetés és a nyugdíj felvétele legyen illetékmentes. A parlament költségvetési bizottságának szeptember 30-áig kell döntenie a javaslat tárgysorozatba vételéről - közölte, a Fidesz-KDNP támogatását kérve ehhez.

Az MSZP elnökhelyettese arról is beszélt: félő, hogy a kormány és a bankszövetség devizahitelesekről szóló háttértárgyalásainak is része lesz a banki költségek emelése. Szerint a kormány így akarhatja kárpótolni a bankokat. Simon Gábor úgy fogalmazott: a kormány és a bankok érdemi tárgyalás helyett közös politikai marketingakciót kezdtek a devizahitelek ügyében. „Kinek az érdekét képviseli a kormány ebben a készülő paktumban? (...) Adósmentő vagy politikamentő csomag készül?” – tette fel a kérdést, megjegyezve: úgy tűnik, a devizahitelesek nem számíthatnak valódi segítségre. Hozzátette: még azt sem mérték fel, hány embernek van szüksége segítségre, mekkora pontosan az adósságállomány, továbbá civil és szakmai szervezeteket sem vontak be az egyeztetésbe.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. szeptember 02. 17:26
Nem kellett volna a bankokat ilyenformában engedélyezni. Csak viszik a hasznot a mamájukhoz!!! Államosítani a bankokat rosenfeld elvi szempontja szerint!! Elviszem pont!!!
liberálzöld.
2013. szeptember 02. 13:36
Jut eszembe, a bankszámla kivonatokra nem kell ráírni narancs keretben, hogy ennyi meg ennyi forint a kormány által kivetett, áthárított banki különadó, meg a tranzakciós illeték összege? Pont úgy, mint a rezsicsökkentés a közműszámlákon.
hátakkor
2013. szeptember 02. 12:58
A szocik titkos etikai kódexig jutottak sajátjaikkal, a bankokkal.
liberálzöld.
2013. szeptember 02. 12:38
Egy dolog biztos: az adósok szívni fognak. Hogy ki jár jól - vagy kevésbé rosszul - az még vita tárgya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!