Folytatódnak a verespataki bánya elleni tüntetések Romániában

2013. szeptember 03. 21:32

Kolozsvár főterén kedd este mintegy ezer tüntető – köztük Emil Boc polgármester, volt kormányfő felesége – tiltakozott a verespataki ciántechnológiás aranybánya ellen. Tüntettek Bukarestben is.

2013. szeptember 03. 21:32

Ismét tüntetők gyűltek össze kedd este Kolozsvár és Bukarest központjában, és a verespataki ciántechnológiás bányaprojekt és a román kormány ezzel kapcsolatos törvénytervezete ellen tiltakoztak – közölte a Mediafax hírügynökség.

Vasárnap az erdélyi település megmentéséért küzdő Alburnus Maior egyesület felhívására több romániai és külföldi nagyvárosban rendeztek bejelentett demonstrációt. A tiltakozó megmozdulások hétfőn és kedden is folytatódtak a román fővárosban – immár előzetes engedélyeztetés nélkül.

Kolozsvár főterén kedd este mintegy ezer tüntető – köztük Emil Boc polgármester, volt kormányfő felesége – tiltakozott az ellen, hogy a kanadai többségi tulajdonban lévő Rosia Montana Gold Corporation az erdélyi Verespatakon megnyissa Európa legnagyobb ciántechnológiát alkalmazó külszíni aranybányáját.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. szeptember 03. 21:45
ha gyurcsány támogatná, hogy verespatakon casinót nyissanak ne aggódj lenne ott nemzethalál meg minden. ha a baltás érdekei úgy kivánják, akkor jöhet akár a ciánozás is az erdélyiekre
micream
2013. szeptember 03. 21:34
a baltás és kormánya meg mélyen hallgat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!